65-foteren utenfra
Ustikt fra broen
Bysse på flybridge
Førerposisjon ute
Flybridge
Doble maskiner
Bad
Rederlugar
Gjeselugar
Forpigg med bad
Førerplass
Salong inne
Spisestue
Salong
Akterdekk
Monte Carlo 65

Beneteau satser på superyacht

Neste år kommer Beneteau med en Monte Carlo på 105 fot.

Publisert Sist oppdatert

Vi er om bord på den luksuriøse Monte Carlo 65 på Beneteaus stand i storbåthallen på Boot. Monte Carlo-serien bygges i Italia, og nå satses det i superyachtmarkedet.

De siste årene har det vært sterk vekst i salget av superyachter, mens salget av normale bobåter har stampet i motsjø.

–    Vi har allerede solgt to 105-fotere på tegnebrettet, sier marketing manager Federico Peruccio hos Monte Carlo Yachts, som eies av franske Beneteau. Monte Carlo-serien består av båter fra 60 fot og oppover, som bygges i Trieste i Italia.

Monte Carlo selges til USA, Kina og Russlang i tillegg til Europa, og Peruccio omtaler 65-fotren som en mini-mega yacht.

65-foteren vi har om bord i har tre kabiner og en svært sosial løsning i salongen og på flybridgen. Interiøret er utsøkt i valnøtt tre og grå eik med lær fra Armani på panelene.

Vi er nede i den lekre masterkabinen med stor dobbeltseng, og sofa under store vinduer i skrogsiden.

–    Kundene kan få skreddersydde innredningsløsninger. En kinesisk kunde kjøpte samme båt for en tid tilbake. Han ønsket ikke masterkabin, og vi bygget en spillebule her i stedet, forteller Peruccio.

–   

Båten vi er om bord i har en flott flybridge med stor salong bysse. Over salongen er det et tak i karbon med elektrisk soft-top. Skrog og overbygg er vakuumstøpt for et lett og sterkt resultat.

Monte Carlo 65 leveres med doble MAN-maskiner på 1000 eller 1200 hestekrefter etter kundenes ønsker. Basisprisen er fra 1,7 millioner kroner (ca 15 millioner kroner) uten merverdiavgift.