Boot

Ny og større Agapi

Nyheten Agapi 950 er storesøster i RIB-familien for overnattingsturer.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf

–    Raskt, sikkert og økonomisk! Svenske Peder Asplund står på stand på Boot og oppsummerer Agapi konseptet, som han har utviklet sammen med kona Alejandra.

Agapi er enkle bobåter basert på RIB-skrog. I Båtliv 1 2015, som er i salg i slutten av januar, har vi en test av Agapi 750. På Boot er storesøster 950 blant de 22 verdenspremierene arrangørene skilter med.

Åtte personer

Konseptet er det samme som før: En lett og rask båt som kan trailes bak bilen til fristende turmål, enkel å bruke og lettvint å vedlikeholde. Men storesøster byr på adskillig mer plass og komfort enn den mindre utgaven.

Her er det en stor salong akter med plass til åtte personer rundt bordet når setene er satt i spisestilling. Setene kan vippen slik at hekken raskt kan omgjøres til en stor solseng. Agapi kan leveres med utenbords- eller innenbordsmotor etter kundens ønske. Utenbordsmotor frigjør stor stuveplass til bager, dykkerutstyr etc under solsengen.

Over båten er det en kraftig targabøyle med biminitak med over to meter stå høyde, og herfra kan hele ute området omgjøres til inne område under kalesje.

Agapi Club

Byssa er plassert ved førerplassen på styrbordside. Under dekker er det køyeplass til en familie med to små barn, og toalett med vask.

Den utstilte båten er utstyrt med V8 utenbordsmotor som yter 350 hestekrefter. Med denne motoren gjør båten 45 knop, ifølge Asplund. Alterntativt kan båten også utstyres med to utenbordsmotorer, slik mange ønsker i USA og Sør-Europa.

Agapi-eiere blir medlemmer av Agapi Club. Dette innebærer at de for en rimelig penge kan leie Agapi-båter ved Agapi-sentre rundt om i verden. Blant annet er det et Agapi-senter på St.Tropez og Mallorca.

Prisen for den utstilte båten er 1,9 millioner kroner med fullt utstyr. Agapi 950 krever en stor bil som kan trekk 3,5 tonn.