Bavaria 450 Sport

En stor «45-foter» til 3,5 mill

Nyhetene har ikke latt vente på seg fra Bavaria. Bli med om bord i nylanserte 450 Sport som er større enn hva navnet tilsier.

Publisert Sist oppdatert

Les hele bladet på nettbrettet eller smarttelefonen

Boot/Düsseldorf:

Bavaria 450 Sport ble avduket på Boot Düsseldorf. På godt under et år har Baviaria lansert tre nye modeller - 360 Sport, 400 Sport og nå 450 Sport. Hver av disse kommer i tre utgaver som er Coupe, HT og Open.

Større enn navnet

Dette er en modell som ikke akkurat skryter på seg størrelsen. Med badeplattform er den 14,99 meter lang, altså 49 fot. Hvis sammenligner meter og centimeter heter tilsvarende båter gjerne 48 og 50,  og er gjerne smalere. Men denne har nok en lavere pris. Lars Erik Solvang som er importør og forhandler av Bavaria i Norge mener vi må opp Princess V53 for å komme opp i samme størrelse.

– Og den er to millioner kroner dyrere, sier Solvang som har stor tro på den nye modellen.

Jolle og integrert pumpe

Båten gir et godt inntrykk allerede før den er sjøsatt. Fra den hydrauliske badeplattformen kommer man til en egen jollegarasje, og den oppblåsbare jolla - den følger med. I garasjen følger det også elektrisk pumpe for jolla. Her er det også plass til mye annet, som barnevogn, grill og fendere.

Over jollegarasjen er det ikke uventet en solseng. Uteområdet her er hovedsakelig solsenga og den store  solsenga, samt fordekket som også har store solsenger. Men her har også den tyske produsenten hentet fram en fin løsning som vi blant annet kjenner litt igjen fra Greenline. Vinduet akterover vippes helt opp, og man har full kontakt mot solsenga og badeplattformen.

Seks i kjøreretningen

I cockpiten er det en stor uformet sittegruppe med et stort bord. Byssa er på styrbord side. I denne båten får de fleste sitte i kjøreretning. Førerstolen har plass til to, passasjerbenken ved siden av har også fin plass til to voksne, og i tillegg er det akterbenken som har plass til to-tre voksne. Og som vi kjenner igjen fra andre nyere modeller fra Bavaria så er det mulighet for å legge seg ned ved passasjerbenken, noe som kanskje frister enda mer med takluka helt åpen. Vi var inne på da vi så på Bavaria 450 Sport at den ikke er så praktisk utført som Bavaria 360 Sport. På Bavaria 450 Sport er dette hentet inn igjen, plassutnyttelsen er upåklagelig og man får virkelig lyst på å dra på langtur.

Se video med omvisning i båten (teksten fortsetter under filmen):

Følg Båtliv på Facebook for flere filmer og få aktuelle artikler først.

Mulighet for privatliv

De to gjestelugarene har fine størrelser. Gjestelugaren på babord side har ståhyde. To parallelle langsgående vinduer gir fin utsikt mot sjøen fra begge lugarene. Her kan man fint trekke seg litt unna og slappe litt av uten at man nødvendigvis skal sove. Begge gjestelugarene har to enkeltkøyer, med gjøres enkelt om til dobbelkøyer. Eierlugaren er forut. Langsgående vinduer og en takluke slipper godt inn med lys, og de kan fint stenges av.

Fra 3,5 millioner

Nedunder er det også en nydelig salong med bysse, noe ulikt hva vi har sett hos Bavaria tidligere. På babord side er en stor bysse med masse benkeplass og til og med en benk, eller kanskje vi kan kalle det en serveringbenk mot salongen. Byssa har godt med skapplass. I tillegg til koketopp blir det også stekeovn i versjonen som kommer til Norge.  Båten har godt med kjøleskap både oppe og nede. Salongen består av en stor vinklet sofabenk med et solid bord i midten. Gjennomgående i båten er det lagt vekt på belysning. I tillegg til naturlig belysning fra båtens mange skrog- og takvinduer er det brukt led-lys både på tak og gulv - i tillegg til downlights.

Prisen starter på rundt 3,5 millioner kroner.

Daglig leder Lars Erik Solvang i Bavaria Motorbåt Norge.