Ikke overrasket, men veldig fornøyd

Både Draco 27 RS Windy 39 Camira var nominert, og Draco vant prisen som årets båt i Europa. – Ikke overrasket, men veldig fornøyd, sier Knut Heiberg Andersen.

Publisert Sist oppdatert

Boot, Düsseldorf:

– Etter prisen har det kommer en voldsom reaksjon fra alle forhandlerne, også fra Windy-forhandlere som ikke selger Draco. Når dette kommer på toppen av prisen som vi fikk i London så er dette en spesiell uke for oss. Vi er både stolte og glade. Også tror vi at folk vil skjønne at dette er bra båter, sier Knut Heiberg Andersen.

Les mer om alle vinnerne

– Positivt overrasket.

Da Heiberg Andersen tok i mot prisen ble han spurt om han trodde han skulle vinne. Det gjorde han. Men trodde han virkelig at han skulle skulle vinne denne kvelden?

– Ja, trodde det. Håpet det i hvert fall, men kunne jo ikke forvente det. Jeg trodde mest at Windyen skulle vinne, men hvis jeg skulle valgt så ville jeg valgt Dracoen. Så skjedde det, sier administrerende direktør Heiberg Andersen i Windy som også eier Draco.

Premier til begge

Prisene og nominasjonene Windy har fått den siste tiden settes veldig høyt av Windy-sjefen.

– Med den siste prisen og nominasjonene har vi befestet begge båtene med premier, og jeg setter European Powerboat of the Year veldig høyt, sier Heiberg Andersen.

– Tror du at dere vil merke prisen og nomineringene på salget?

– Jeg tror vi vil merke det best på Windy Camira 39, at den har vært nominert og vunnet i England - noe som har gitt sterk mediefokus. Jeg synes ikke det er noe nederlag at båten ikke vinner. Båten er tross alt plukket ut til å være de mest interessante i hele Europa. Det i seg selv er en fjær i hatten. Vi er stolte av å bli nominert. Og når vi ser hvor små vi er i forhold til alle de rundt oss, så er det stort, sier han.

– Fortjent

Vi treffer også Windy og Draco-eier Trygve Hegnar noen meter fra vinnerbåten på messa. Han har akkurat tatt en spaserrunde for å se på båtene blant de 1600 utstillerne.

– Prisen er veldig fortjent. Har gått litt rundt og det er utrolig mange båter her, og at vi får denne prisen er litt overraskende.

Også Dag Kaas som er daglig leder for Draco er veldig fornøyd med prisen.

– Dette er stort for oss, sier han.