Børge Ousland holder foredrag

Sjøen for alle fornyes

Norges Varemesse har tatt over Sjøen for alle, og satser på aktiviteter.

Publisert Sist oppdatert

I mars 2015 er Sjøen for alle tilbake til Norges Varemesse på Lillestrøm. Aktivitetstilbudet og omfanget er langt større enn tidligere, lover de nye arrangørene.

Store båter og spennende foredragsholdere er blant trekkplastrene Sjøen for alle i mars.

Større båter

Det satses også stort på miksen av båter på messen, og skal vi tro prosjektlederen blir det ekstra stort utvalg på nye Sjøen for alle.

– Messen blir større enn på lenge i antall båter og størrelse, så her vil man garantert finne noe for enhver smak. Vi skal lage en båtmesse for alle, sier  prosjektleder Andreas Ljones, som også har fått med større båter:

– Foruten mindre volumbåter har vi også fått med store båter. I en egen luksushall vil man finne både motorbåter og seilbåter i luksuriøse omgivelser. Den vil rette seg mot den kvalitetsbevisste båteieren, og det vil være lounge og omgivelser som gir mulighet for å drømme litt også, forklarer han.

–   Målet er å skape tidenes beste Sjøen for alle. Det betyr at alle som kommer hit skal oppleve messen som et event, og ønsker å legge ned tid til å se alt det bransjen og båtlivet kan by på. Enten det er båter, utstyr, aktiviteter, å lære noe, drømme, starte planleggingen av årets sesong og så videre. Besøkende skal få smake på båtsommer, selv i mars, tilføyer Ljones.

Strømøy fører ordet

Marit Strømøy kommer til å være konferansier og ambassadør i aktivitetshallen. Strømøy skal få tolk til å trives under de ulike tilstelningene på messen, for Marit er ikke bare kjent fra båtsporten, men også som artist fra blant annet Melodi Grand Prix.

Kollega Pål Virik Nilsen – den aktive båtsportutøveren med over 250 race i kjølvannet – kommer også til messen, og er en av foredragsholderne.

–   Vi skal skape en hall som inspirerer, gir påfyll og setter i gang tanker, følelser og drømmer, og det skal spilles på hele registeret. Det blir noe for både barn og voksne, enten man vil se på andre kjente underholdere og show eller prøve selv, forteller prosjektleder Andreas Ljones. Blant annet kan besøkende ta del i flere vannsportaktiviteter i et stort basseng på 20 ganer 30 meter, ta en matbit i «beach-cluben» eller se på foredrag.

Eventyr

På scenen finner vi også Renata Chlumska, den første svenske kvinnen som besteg Mount Everest – da hun syklet fra Sverige, klatret til topps og syklet tilbake. Noen år senere bestemte en av vår tids største eventyrere seg også for å finne frem padleåre og kajakk og ro USA rundt – ensom gjennom krappe bølger på et urolig Stillehav.

Det samme gjør også Børge Ousland, som i 1990 viste at det var mulig å gå til Nordpolen uten annet enn innholdet i en pulk, og som for bare få år siden var den første til å seile rundt hele Nordpolbassenget på én sesong.

Godt i rute

Allerede etter båtsesongen var store deler av messen fulltegnet, og det jobbes aktivt med bransjeorganisasjonen Norboat.

– Ved flere anledninger har det vært lagt opp til at bransjen har kunnet kommet til orde for hva man mener har fungert og ikke. Vi går også i dialog med utstillerne for sammen å skape den Sjøen for alle vi ønsker, og tett samarbeid med bransjen er åpenbart en av nøklene til suksess, forklarer prosjektselger Joyce Christine Andersen, og oppsummerer:

– Vi skal skape en båtmesse for hele familien, både for dem med og uten båtinteresse, avrunder hun.

Fakta:


Norges største båtmesse, Sjøen for alle, skal de neste tre årene arrangeres både på og av Norges Varemesse på Lillestrøm. Sjøen for alle-eieren, båtbransjeforbundet Norboat, inngikk i vinter en omfattende avtale med Norges Varemesse. Hensikten med den nye avtalen er å gjøre Sjøen for alle til en maritim opplevelse av internasjonal klasse.