Samsung Galaxy Tab Active‎ 8,0 har en ideel størrelse for båtbruk.

Vannttet fra Samsung

Om båten skal få gave, så sjekk ut Galaxy Tab Active‎. Vi har tatt en minitest.

Publisert Sist oppdatert

I begynnelsen av desember testet vi navigasjonsappen Seapilot på ulike plattformer i Stockholms skjærgård. Ett av produktene var Samsung Galaxy Tab Active‎ 8,0. Denne sammenlignet vi opp mot iPad mini med samme skjermstørrelse.

Tåler vann

Galaxy Tab Active‎ er bygget for tøft bruk. Den er både støv- og vanntett, med en IP67-sertifisering, Nettbrettet hadde også en avtakbar gummilist rund som gjør at den tåler å bli slengt litt rundt i båten. Det er gode nyheter for båtbruk. iPaden vi brukte tåler også vann og sprut, fordi vi brukte et beskyttelsesdeksel fra Lifeproof som koster 1000 kroner.

Samme fart

iPad minien vi brukte er ingen racer. Hastigheten er tilsvarende iPad2. Samsung Galaxy Tab Active er heller ikke noen racer, men opplevdes tilsvarende rask som iPaden under bruk av Seapilot.

Samsungen har en skjerm som er mer langflat enn iPad. Dette har fordeler for visning av film, men ikke for visning av kart. Heldigvis har Seapilot tilpasset brukergrensesnittet som gjør at menyiknoner kommer inn fra siden på Android, og ligger ikke i bunn, slik som på iPad.

Galaxy Tab Active med 8 tommer har en oppløsning på 1280 x 800 punkter som er litt bedre enn den originale iPaden, men langt under iPad retina. I praktisk bruk, så er Samsungen vel så god.

Dyre modeller

iPad air starter på 2000 kroner, men det koster en tusenlapp ekstra for å få 3G modellen som har innebygget GPS. I tillegg kreves det en vanntett boks til 1000 kroner.

Samsung Galaxy Tab Active‎ 8,0 er vanntett uten boks og koster rett under 5000 kroner med 16 GB minne, samme som iPaden. Om du lever i iOS-verden, så er det bedre å holde seg til iPade med boks, men Samsung er et godt alternativ, tross for at løsningen ligger en tusenlapp høyere.

Samsung har litt bedre kontrast på skjermen enn iPad, her i hvit iPad2 utgave med Lifeproof.