Erlend Prytz trekker seg etter 12 år i Norboat. Arkivfoto.

Prytz ut av Norboat

Erlend Prytz fratrer som administrerende direktør i Norboat som følge av at styret ønsker mindre politisk arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Norboat og Erlend Prytz har kommet til enighet om at Erlend Prytz fratrer som administrerende direktør i selskapet med virkning fra nyttår. Styret ønsker endringer med Norboat, og ifølge en pressemelding har  Prytz  ulik oppfatning om gjennomføring av selskapets videre strategier.

Mindre politisk og internasjonalt

Styret at Norboat fokuserer mindre på politisk og internasjonalt arbeid.  I stedet skal det rettes fokus mot etablering av lokallag for medlemsorientert arbeid. I tillegg skal Båter i Sjøen videreutvikles. Det skrives videre i pressemeldingen at Sjøen for Alle er outsourcet, og flytter tilbake til Norges Varemesse på Lillestrøm.

12 år som leder

– Organisasjonen er ved et strategisk skille. Det er tatt beslutninger som gjør det naturlig for meg å søke nye utfordringer sier Erlend Prytz. Han trekker da fram at politisk arbeid og internasjonal satsning ikke får samme oppmerksomhet videre.

– Dette er saker som jeg brenner for, sier Prytz. Han sier videre at det da er naturlig at det blir gjort endringer.

– I tillegg er jeg generelt av den oppfatning at jeg som person, og Norboat som organisasjon, kan ha godt av nye impulser etter at jeg har vært 12 år i stillingen, avslutter Prytz.