Søk i arkivet

Van(n)vittig snøscooter-kjøring sett av millioner

Mer enn fire millioner har sett denne vannvittige snøscootervideoen på Facebook. Her kan du se hvordan den ble laget.

På Facebook ble en filmsnutt av en spektakulær snøscootervideo lansert i begynnelsen av oktober. Siden har mer enn 4,2 millioner sett filmen. Den er også lagt ut flere steder på Youtube, men det er på Facebook den har oppnådd den største trafikken.

Filmen er tilsynelatende gjort i Finland, og viser kjøring av snøscooter som du trolig aldri har sett maken til. I videoen kjører snøscooteren sammen med en jetski og en vannscooter med politi-påskrift, som filmatisk forfølger snøscooteren på en innsjø i Finland:

Følg Båtliv på Facebook og se flere båtrelaterte filmer.

Men hvordan lagde de egentlig denne filmen? Noe av det mest spektakulære vi ser er et hopp fra vann, over land og tilbake på vannet på den andre siden. StuntFreaksTeam viser her hvordan føreren Joni Maununen gjorde dette stuntet.

Følg Båtliv på Facebook og se flere båtrelaterte filmer.


En annen video de har laget viser enda mer kjøring på vannet med snøscooter. Den er mindre motorisert enn racing-vannscootere, med sine 160 hestekrefter. Hundre hestekrefter mer er ikke uvanlig. For eksempel har Yamaha Fx SVHO 260 hestekrefter. Og med 160 hestekrefter gjør snøscooteren 0 til 100 på 4 sekunder, ifølge StuntFreakTeam som har testet dette:

Følg Båtliv på Facebook og se flere båtrelaterte filmer. Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen