Søk i arkivet

Verdenspremiere av Olsen Alu-Cat

En noe spesiell katamaran får verdenspremiere på Fredericia Boat Show i februar.

HOVEDBILDE: Skipsingeniør Steen Olsen har tegnet Alu-Cat katamaran, som første gang presenteres på Fredericia Boat Show.

Alu - Cat er arbeidstittelen på det ni meter lange fartøyet som skipsingeniør Steen Olsen i Fredericia skal ha ferdig til februar.
Olsen er også kjent som medvirker i utviklingen av Quorning Boats’ populære Dragonfly-trimaraner.
Men denne gangen er det ikke skjønnhet og hastighet som er det viktigste målet, når den nye foldbare Alu-caten kommer på vannet.

Katamaranen utmerker  seg ved at senterplatformen hever seg én meter, når båten ”foldes ut”. Den høye platformen er utviklet etter ønske fra SportsXStream, som er første kjøper av Alu-Cat og også medvirkende årsak til at den ble unnfanget.
 
– Alu-Cat er dessuten mer stabil enn en RIB. I tillegg er den trailbar når den er slått sammen. Den kan gjøre 25 knop i én meter høye bølger, forteller Steen Olsen om sitt konsept.
 
Fredericia Boat Show finner sted 27. februar -1 . mars og 5 -8 . mars 2015. Se mer på www.boatshow.dk
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen