Jeanneau Velasco 37F

Ny familiecruiser

Jeanneau Velasco 37F er familiebåt med stor flybridge til hyggelig pris.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Nyheten er lillesøster til Velasco 43 som ble lansert med ståhei i Paris for to år siden under navnet Voyager. Båten var dekorert med kart på skutesiden for å understreke at dette dreide seg om langturbåter.

Med Velasco-modellene ønsker Jeanneau å bygge bro mellom flybridge-konseptet og trawlerkonseptet. Resultatet er blitt en planende båt med uvanlig stor flybridge. Båtene er bygget nokså enkelt i forhold til mange båter i denne størrelsen. Gevinsten er gunstig pris.

Jeanneau Velasco 37F er priset fra 245.300 euro i Frankrike. Dette tilsvarer ca 2,2 millioner norske kroner før mva og frakt til Norge. Båten er utstyrt med to Volvo Penta D4-maskiner med strak aksling. Sidethrustere er standard. Produsenten sier at marsjfart ligger rundt 20 knop og toppfart på 29 knop.

Solsenger

Interiøret er moderne og elegant med nokså enkle, men praktiske, løsninger. Det mest iøyenfallende ved båten er den store flybridgen med biminitopp over. Her oppe finner vi både solseng og salong for glade sommerdager. Også på fordekket er det solsenger, slik det er på mote på båter i sørlige farvann nå.

På akterdekket står det en stor sofa. Akerdekket er skilt fra kabinene med skyvedør i bakveggen. Innenfor er det bysse på babord side og dinette salong på styrbord side bak førerplassen.

Under dekk finner vi to kabiner, hvor rederkabinen er forut, og gjestekabinen på styrbord. Man deler felles bad på babord.