Air Step skroget til Beneteau
Beneteau Flyer 5
Flyer 7 Sun Deck
Flyer 7 Sun Deck
Flyer 7 Sun Deck
Flyer 7 Sun Deck
Flyer 7 Space Deck
Flyer 7 Space Deck
Flyer 7 Space Deck
Flyer 7 Sun Deck

Flyer-familien utvides

På Paris Boat Show lanseres i disse dager Flyer 7 og Flyer 5.

Publisert Sist oppdatert

Paris, Frankrike

Den bilinspirerte Beneteau Flyer-serien er utvidet med en storesøster og en lillesøster. Flyer 6 vekket oppsikt da serien på tre ulike modeller på samme skrog ble lansert i Paris i fjor.

Les også: Beneteau fornyer skjærgårdsjeepen

Storesøster Flyer 7 Sun Deck får du fra en pris fra rundt en halv million kroner (50.600 euro). For utstilt båt med 300 hk Suzuki på hekken, er prisen 61.640 euro, som tilsvarer ca 550.000 kroner med dagens kronekurs. Dette er en daycruiser for overnattingsturer med køyer, toalett og bysse under dekk.

Flyer 7 Space Deck er en mer sporty variant med kun et lite toalett under dekk. Ustyrt med to Suzuki 150 hk på hekken er prisen noe høyere enn for Sun Deck. Begge båtene har solseng på fordekket.

Polen

Lillesøster Flyer 5 kommer også i ulike utgaver. Dette er enkle daycruisere, og Space Deck er mest for en skjærgårdsjeep eller bow rider å regne, med sitteplasser forut og akterut og en stor midtkonsoll. Sun Deck har et lite krypinn under konsollen. Prisene på disse båtene starter på 21.500 euro, som utgjør mindre enn 200.000 kroner.  Med 140 hk på hekken koster Space Deck 28.890 euro på utstillingen.

Enkelte mener at disse brede og fargerike daycruiserne peker inn i fremtiden. Beneteau utvikler tre modeller på samme skrog, etter forbilde fra bilindustrien. Dermed segmenteres båtene på bruksområde, og utviklingskostnadene senkes.

Også designet på båtene kan minne om bil, med en bred front med en stor logo meislet ut i midten. Franskmenn Båtliv har snakket med er ikke udelt begeistret for designet, men tror at de vil apellere i vekstemarkeder i USA og Sør-Amerika. Produksjonen skjer ved Beneteaus svært moderne anlegg i Ostroda i Polen.