680 kvm i 30 knop

Mest mulig boareale er ideen bak den flytende villaen 115 Sunreef Power.

Publisert Sist oppdatert

– På grunn av økende etterspørsel etter store katamaraner har vi utviklet vår nyeste modell på 115 fot. Hovedideen med båten er å skape en farkost med et størst mulig boareale, skriver verftet Sunreef Yachts om 35 meter lange og nesten 14 meter brede nyhet.

680 kvadratmeter har de målt boarealet til å være, og da kan båten huse 12 passasjerer som vil være innlosjert i fem lugarer om bord. De kan møtes i en salong på 80 kvadratmeter, og eierskapet kan trekke seg tilbake til en 50 kvm stor lugar med glassklare skyvedører ut mot badeplattformen akter. Før de tar morgenbadet kan de ligge i dobbelsengen og nyte utsikten akterover.

Takterrasse

I tillegg til båtens 12 gjester er det plass til et mannskap på seks personer. På toppen av båten er det som må kunne karakteriseres som en gedigen «takterrasse». Skulle vinden sjenere gjestene, kan det spennes opp leseil rundt terrassen.

Sunreef Yachts har lang erfaring i å bygge seilbåter, og de slanke skrogene er hentet fra den verdenen. En MTU 16V 2000 M94 motor på 2600 hester skal gi katamaranen en fart på 30 knop, men et alternativ kan også være vannjet. Dypgående er beskjedne 1,7 meter.

Verftet har fått bestilling på det første eksemplaret som nå skal bygges, og eieren har naturlig nok fått stor innflytelse på detaljløsningene.