Marex lanserer storesøster

Marex 375 frir til familier som vil tilbringe mye av tiden ute.

Publisert Sist oppdatert

Marex 375 er basert på samme designuttrykk som 370 ACC. Båten blir lansert på Boot-utstillingen i januar.

Marex har forsøkt å gi båten en skipsfølelse i utformingen av baugen og nedsenkede dollbord. Sjøegenskapene på Marex 375 vil bli like gode som på 370 ACC. Det er ett lett planende skrog, bygget for singel eller dobbel-motor på drev eller aksel, skriver Marex i en pressemelding.

– Vi har gjort det lett å bevege seg rundt på båten pga de brede nedsenkende dollbordene og egen passage fra badeplattformen rett inn i cockpiten. På badeplattform har vi laget en sittebenk og lagringsplass for fendere og annet utstyr, sier salgs- og markedsdirektør Thomas Ekholt. Aalrud ho Marex til Båtliv.

–    Grunntanken har vært å skape god plass over dekk. Det er gjort plass til to store sittegrupper, en innenfor skyvedøren og en utenfor samt et stort pantry oppe. Sittegruppen ute kan ryddes vekk eller det kan bygges løsninger etter ønske.  Hovedvekten er lagt på at dagens kunder kan oppholde seg oppe uten sittegruppe under dekk, fortsetter  Aalrud.

Ute

– 375 vil også ha to store sittegrupper, med sitteplass til seks personer i hver sitte gruppe.

Den fremre delen av sofaen kan vippes bakover slik at man får to sitteplasser i kjøreretningen. Vi har integrert en barstolløsning ved det ene bordet som spesielt kokken vil sette pris på. Pantryet er plassert ute, da svært mange av våre kunder ikke liker å lage mat under dekk. Byssa vil inneholde et stort 130 liters kjøleskap og en 35 liters fryser pluss en ovn som standard, sier Aalrud.

Under dekk

Under dekk vil Marex 375  ha to store doble lugarer. I master forkabinen vil det bli full stå høyde, og en stor dobbel køye og masse av skapplass. I den senterplasserte doble midtkabinen vil det også være godt  med plass Toalettet og dusjrom vil være plasser mellom begge kabinene. Alle kabinene vil få sjenerøst med lys gjennom innfelte sidevinduene, opplyser Marex i pressemeldingen.

Førerplassen

Båten vil bli utstyrt med singel og doble drev. Styrekonsollen på 375 vil ha en ergonomisk utformet og ukomplisert dashbord, uten for mange instrumenter, men plass til en stor plotter. Aalrud varsler at skyvetaket over cockpiten blir en overraskelse.

Tekniske spesifikasjoner:

Lengde: 12 m

Bredde: 3.55 m

Dybde: 0.97 m

CE Kategori: B

Køyer: 2 + 2 (3)

Sitteplasser: 14

Design: Marex Espen Aalrud