Her er «Quantum of the Seas» ute av den store byggehallen ved det tyske Meyeer-verftet.

Mega-cruiseskip sjøsatt i Tyskland

Her er «Quantum of the Seas», siste nybygg for Royal Caribbean.

Publisert Sist oppdatert

Stadig flere mennesker velger cruise-ferie over hele verden. Cruiseskipene blir da også stadig flere og de blir større. For 30 år siden var S/S «Norway» verdens største cruiseskip med sine 70.000 tonn og nær 2.000 passasjerer. For få dager siden ble «Quantum of the Seas» sjøsatt ved det tyske  Meyer-verftet. Snart er skipet på 167.8000 tonn klart for sin jomfrutur med 4.180 passasjerer. Megaskipet er det første i en ny klasse for Royal Caribbean.  Et søsterskip skal sjøsettes både i 2015 og et tredje i 2016.  «Quantum» må imidlertid nøye seg med en tredjeplass på rankinglisten over verdens største cruiseskip.  Men rederiet har nok å skryte av likevel for skuta er full av fantastiske fristelser og overraskelser for passasjerene.

Utsiktsmast og tivoli

Allerede ved første øyekast vil alle legge merke til en mast med en glasskule helt øverst. Det er én av de mange nye påfunnene som «Quantum» kan skilte med.  Opp i glasskulen kan passasjerene komme for å se havet og verden i 360 grader, som fra en satellitt. Under dekk er det en stor hall med radiobiler der man kan kappkjøre, kollidere og leke seg som på tivoli. Ellers finnes selvsagt alt det man forventer av svømmebasseng, treningsrom, kino og teater samt dicostek og et stort utvalg i restauranter og barer.

Hele 18 dekk rommer også over 2.000 passasjer-lugar og suiter. En stor del av dem har egne balkonger og lugarene er større enn på noen av rederiets tidligere skip.

Jomfrutur over Atlanteren

Skipets jomfrutur går fra Southampton til New York denne måneden. Deretter vil skipet seile på ukentlige cruise i Karibia, inkludert Bahamas og Bermuda.  Sommeren 2015 flyttes skipet til Kina og vil seile i Østen, opplyser rederiet.

Sjøsettingen av det nye cruiseskipet vakte stor oppsikt i Tyskland.