Ubåt for trailing

HP Sport Sub 2 er for deg med en yacht på minst 30 meter - eller bil med hengerfeste.

Publisert Sist oppdatert

Det er U-Boat Worx som lanserer HP Sport Sub 2. Dette skal ifølge en pressemelding være en ny generasjon av ultrakompakte privateide ubåter. Prisen på om lag 8,5 millioner kroner ligger nok godt over om du sammenligner med båter i tilsvarende størrelse. Til gjengjeld kan den dykke til 100 meters dyp. Det vil si at du kan ta en sightseeing for å se på vraket av «Blücher» som ligger på 90 meters dyp. Eller hva men en mer underholdende tur i Stockholm-skjærgården? Det blir i hvert fall en ny verden å besøke for oss som er vant til å holde oss oppe på vannet.

– Ubåtenes Ferrari

Vekten på HP Sport Sub 2 er 2200 kilo, noe som gjør den ganske så transportabel. Den er til og med trailbar - ifølge produsenten. Høyden er ikke mer enn 136 centimeter. Produsenten skriver i en pressemelding at de har lagt vekt på en funksjonell, men samtidig trygg design. De har valgt å se bort fra mer tradisjonelle undervannsfartøyer uten at det skal gå utover sikkereten og brukervennligheten. Blant annet skal det være lett å komme seg om bord når den ligger i overflateposisjon. Produsenten skriver også at hastigheten og manøvreringsevnen skal være svært god, uten at de går mer inn på det. De kaller den nye farkosten for ubåtenes Ferrari. Første ubåt skal være klar for levering høsten 2015.

Alternativ for de aller, aller rikeste

U-Boat Worx er for øvrig den samme produsenten som leverte ubåten til den 42 meter lange yachten «Sofia» som vi skrev om fra Cannes Yachting Festival i fjor. Ubåten  her er av typen C-Quester 3 som veier 4,5 tonn med samme dybdekvalifikasjoner. Du har også kanskje sett den russiske presidenten Putin dykke ned med en ubåt. Det var også en ubåt fra samme leverandør.

Se film fra «Sofia» med ubåt på akterdekket

Er du ufattelig rik og lengter etter privatliv kan den 377 fot lange ubåt-yachten Migaloo være noe for deg. I den 377 fot (115 meter) lange farkosten nyter man alt man kan drømme om av luksus i en luksusyacht. Ubåt-yachten kan dykke ned til 240 meter. Selv om eieren kan ta seg en skikkelig dukkert har ubåtyachten stor dekksflate og svømmebasseng. Til sammen har ubåtyachten seks dekk