Oyster OM43.
Windy 48 Triton.
Chris Craft Silver Bullet 20.
Nordwest 370 Flybridge.
Sessa C43.
Sunseeker Predator 74.
Princess V42V.
Båt-kø til London ExCe: I morgen, fredag 9. januar åpner messen.

I morgen braker det løs i London

Snart er messeseongen 2009 i full gang. Stedet er London og det er byens største båtmesse, London Boat Show som åpner i morgen, fredag 9. januar.

Publisert Sist oppdatert

Messen varer helt til 18. januar før stafettpinnen kastes, litt forsinket, videre til gigant-showet i tyske Düsseldorf, en messe som da allerede har åpnet.

Over fem hundre utstillere viser alle tenkelige og ganske sikkert noen utenkelige produkter og tjenester innen fritidsbåtlivet på årets messe, ved siden av at arrangørene naturligvis byr på en mengde ulike aktiviteter, show og andre underholdningstilbud.

En innedørs havn er montert i messehallene og også demonstrasjoner og regattapregete innslag står på sendeplanen - ved siden av en egen avdeling som tar for seg restaurering av klassiske båter. Blant godbitene i denne avdelingen er demonstrasjoner av hvordan fagmessig restaurering av originaldeler fra selveste Cutty Sark foregår.

Også Royal Navy er på plass og inviterer til besøk - på en fregatt!

Men det er og blir fritidsbåter med seil og motor, utstyr, bekledning og vannsportutstyr som utgjør kjernen av messen, og naturligvis er britiske båtbyggere særlig godt representert. Våre gode kolleger i tidsskriftet Motor Boat & Yachting har gått den 55. London Boat Show nærmere i sømmene med «engelske briller» og har funnet en del godbiter London-farere bør få med seg når de tar turen til messesenteret London ExCe:

Princess V42: Den flunkende nye erstatteren for en av tidenes mest populære sportscruisere kommer som både åpen og hard top.

 

Sunseeker Predator 74: Sunseekers sportscruisere i den absolutte luksusklasse er på plass og bør oppleves. MBYs journalist advarer om at det kan bli ventetid på å komme om bord, men at det er vel verd å vente på tur. Ute ved kaiene ligger fabrikkens enda mer hårete 30-meter, men der bør nok besøk avtales på forhånd.

Sessa C43: Italienske Sessa møter utfordringen fra Princess med sin nye 43-foter. Smarte sofaløsninger og «jolle-garasje» med adgang til IPS-drevene er særtrekk ved den nye modellen.

 

Nordwest 370 Flybridge: Våre svenske venner presenterer 370 Fly på det britiske markedet for første gang. Lillebroren til anerkjente 420 er kanskje et alternativ når også velbeslåtte båtkjøpere må forholde seg til tøffere økonomiske tider?

Chris Craft Silver Bullet 20: Legendariske Chris Craft har laget en «bare-må-ha-båt», om man skal dømme etter bildene. Kanskje vil den ultralekre 20-foteren se litt malplassert ut om den blir satt i drift på en sommersur, regnvåt norsk fjord - men det er lov til å drømme.

Windy 44 Chinook and 48 Triton: Norge er med i MBYs anbefalinger, la oss håpe at messen kan gi lys i mørket for den kriserammede båtbransjen på Sørlandet. Windy går på sparebluss for tiden, men prioriterer London-tur med sine to flotte modeller.

Oyster OM43: Vakker, klassisk cruiser som nå bygges i England. Modellen har fått to kabiner - og vannjetmulighet sørger for at det tidløse skroget også kan kjøres med alternative driftsmåter.

 

God tur til London - om vi da ikke møtes i Düsseldorf 16. januar.

Messeseongen er i gang!

Foto: www.londonboatshow.com

Båtbildene er hentet fra fabrikkenes hjemmesider.