Yamarin med to nye båter
Yamarin med to nye båter
Yamarin med to nye båter
Yamarin med to nye båter

Yamarin med to nye båter

Finske Yamarin lanserer to nye båter, Yamarin 61 CC og det nye flaggskipet Yamarin 80 DC.

Publisert Sist oppdatert

Yamarin 80 DC blir den finske produsentens nye flaggskip. I en pressemelding skrives det at den nye båten får perfekte kjøreegenskaper og at den er utviklet spesielt for Yamahas nye V8-motorer. Med den 350 hesters utenbordsmotoren skal den komme opp i 52 knop, og den skal ifølge produsenten gå veldig stabilt på alle hastighetsområder. Drivstofftanken som er på 260 liter skal gi en rekkevidde på 200 nautiske. I standardutrustningen inngår trimplan, servostyring og baugpropeller. Båten vises for første gang på Båt 09-messen i Helsingfors i februar.

Se oversikt over båtmesser her

I stedet for teak har den nye daycruiseren fått teakerstatningen aikona. Aikona er et syntetisk materiale som ligner teak på utseendet, og vedlikeholdet er enkelt.

På hoveddekket er det seks-sju sitteplasser. Produsenten skriver i pressemeldingen at kabinen er lys og elegant, og at interiøret er i samspill. Båten har køyeplasser for fire personer. Produsenten har ikke kommet med bilder av nykommeren Yamarin 80 DC.

Den andre nye båten er Yamarin 61 Center Console. Her er det lagt spesielt vekt på bevegelighet rundt i båten med mye plass mellom akterbenken og førerplassen, i tillegg til at den skal takle tøft vær. Navigasjonslysene er integrert i skroget og skal representere en ny design som forhindrer at de blir ødelagt når man eksempelvis fortøyer.

Yamarin 80 DC

Lengde: 8,1 meter

Bredde: 2,6 meter

Vekt: 1850 kg

Anbefalt motor: 250-350 hk

Antall personer: 8

Yamarin 61 CC

Lengde: 6,25 meter

Bredde: 3,30 meter

Vekt: 800 kg

Anbefalt motor: 115-150 hk

Antall personer: 8