Polar 20.
Askeladden: Commuter 11
Marex ACC 370.
Windy Chinook.
Windy Oceancraft.

Internasjonal ros til norsk båtindustri

Hele tre Windy-båter er nominert som kandidater til viktige hederspriser fra europeisk båtpresse denne måneden.

Publisert Sist oppdatert

Om alt klaffer kan fabrikken hente hjem priser for både «Motor Boat of the Year» og «European Powerboat of the Year». I tillegg til Windy er Askeladden, Marex og Polar med i kampen om den siste utmerkelsen.

Priser i London ...

Det er magasinene Motor Boats and Yachting, Motor Boats Monthly og Custom Yachting som står bak «Motor Boat of the Year», der Windy 48 Triton er nominert i kategorien «beste sportscruiser over 45 fot». Også fabrikkens Oceancraft 760 er nominert, i klassen for beste rib og sportsbåt.

Magasinene har delt prisen inn i ti fartøyklasser, og dommerne gjør sine valg på grunnlag av tester i de tre bladene. De endelige vinnerene blir offentliggjort under London Boat Show, som åpner i dag, fredag 9. januar.

... og priser i Düsseldorf

Også Windy Chinook 44 kan gi Windyfabrikken ære og heder når prisen for «European Powerboat of the Year» i klassen opp til 50 fot deles ut på den store båtmessen i Düsseldorf senere i måneden. Prisen, som er initiert av badet Boote utdeles av en dommerjury satt sammen av journalister fra sju europeiske båtblader.

Blant de andre nominerte til denne prisen, som tar for seg nyutviklede båter i 2008 finner vi akterkabin-fornyeren Marex ACC 370, Askeladdens mye omtalte og teknisk nyskapende storbåt Commuter 11 - og den lille snekken Polar 20.

El-drift blant dieseldyrene

Sistnevnte skiller seg dramatisk ut selskapet med de andre, raskere - og temmelig tørste kandidatene: Polar er nominert for sin el-utgave av den klassiske 20-foteren og kan dermed få oppmerksomhet på et europeisk marked der interessen for miljøvennlig, stille drift øker. En gang var norske snekker rene deplasementbåter, drevet i skogfart med en liten håndfull hesterkrefter. Polar har med 20-foteren tatt konsekvensen av at slike skrog passer godt til el-drift med dages teknologi.

-En anerkjennelse

Men den største hederen går nok uansett til Windys raffinerte modeller, og Windy-direktør Knut Heiberg-Andersen naturligvis svært fornøyd etter å ha blitt nominert med hele tre båter:

-Dette viser at Windy er anerkjent som en ledende leverandør av båter i hele spekteret, fra åpne sportsbåter til store luksuscruisere. Windy har et internasjonalt ry for nytenkning og håndverk, og nominasjonene bekrefter vår posisjon som en en av verdens fremste kvalitetsleverandører av produksjonsbåter.

Mange båter i London

Nominasjonene er godt å ta med seg når den krisetidsrammede fabrikken velger å satser tungt på stormessen i London. Både Windy 48 Triton og 44 Chinook er med til messen i London, ved siden av at fabrikken presenterer 25 Mirage, 28 Ghibli, 33 Scirocco og 35 Khamsin.

På Düsseldorf-messen viser fabrikken også 48-foteren, og et eksemplar av 32 Grand Tornado.