Riviera tjener fortsatt penger

Riviera tjener fortsatt penger

Den australske luksusbåtprodusenten Riviera Yachts avsluttet 2008 med bra salg på markeder over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

Coomera-verftet sier i en pressemelding at konsernet solgte 126 båter i det siste, tøffe halvåret. Den vanlige årsproduksjonen ligger på omtrent 350 båter.

 

Messesatsing kan ha vært medvirkende til at Australias største båtbygger har gjort det brukbart også i den pågående krisetiden, selv om også Riviera har vært gjennom nedbemanninger. Riviera møter dermed 2009 med 320 færre ansatte enn det verftet hadde ved inngangen til 2008.

Driften videre skal sikres med å utvikle nye modeller, samt å prøve å komme inn på nye markeder som for eksempel India. Andre tiltak som skal sikre videre drift for motorbåtleverandøren er også gjennomført: Riviera har skiftet ut deler av lederteamet, hentet inn frisk aksjekapital og reforhandlet bedriftens låneavtaler med tanke på den nye markedssituasjonen, skriver IBI News.

Riviera bygger et stort utvalg luksuspregete motorcruisere i størrelsesklassen 33 til 70 fot. Selskapet er kjent for en offensiv modellutvikling, og har i perioder lansert nye båter hver tredje måned. Firmaet ble startet opp i 1980 og eksporterer til 30 land. Merket står særlig sterkt i Asia og Oceania, men er også representert i Europa og nord-Amerika.

Foto: Riviera