Lunde-gruppen overtar Askeladden

Etter ukelange forhandlinger mellom DnB Nor og ulike interessenter ble det fredag ettermiddag klart at Johs. Lunde-gruppen overtar deler av Askeladdens konkursbo.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding fra Johs Lunde omfatter kjøpet i denne omgang alle båtene med tilbehør fra varelager. Totalt dreier det seg om i overkant av 243 båter.

Johs Lunde-gruppen har hele tiden ønsket å kjøpe hele den nedlagte virksomheten til Askeladden, men pressemeldingen hevdet at banken ønsket å splitte salget. Dette bekrefter direktør Roger Simmenes i Johs Lunde-gruppen.

- Vi har gitt tilbud på hele boet, men banken valgte å dele dette. Vi forhandler derfor videre om produksjonslinjen og merkenavnet, men denne prosessen vil ta ytterligere tid.

Men i Stavanger Aftenblad hevdet daglig leder Egil Olsen ved Johs. Lunde Marine på Engøy i ettermiddag at nettopp en full overtagelse hadde funnet sted: At Lunde-gruppen overtar hele boet, både varelaget, retten til det kjente Askeladden-navnet og selve produksjonslinjen. 

Dette avviser altså Simmenes fredag kveld.

Lunde-gruppen har siden før jul uansett vært den heteste kandidaten til å overta boet etter at Henrik J. Askviks Sønner AS gikk konkurs i november med en gjeld på 170 millioner kroner. 163 ansatte mistet jobben, og hovedkreditor DnB Nor har jobbet hardt for å få tilbake noen av 100 millionene banken har til gode.

Konsernet har de siste årene blitt en stor aktør i norsk båtbransje, og kan nå også få kontroll over at av landets sterkeste merkenavn.

Det er ikke kjent hvor mye Lunde-gruppen har betalt for varelageret.