Askeladden: Eventyret ikke slutt

Askeladden: Eventyret ikke slutt

Nye Askeladden kan komme i gang med produksjonen av nye båter allerede til høsten hvis de nye eierne får med seg rettighetene til navnet og formene.

Publisert Sist oppdatert

Etter at Johs. Lunde gruppen nå har tatt over varelageret til Askeladden, kan det ligge an til produskjon av nye båter allerede fra høsten av. Dette avhenger av om rettigheter til navn og former får følge med på kjøpet.

Tidligere markedssjef i Askeladden, Leif Bergaas, er hyret inn på konsulentbasis for Lundegruppen, og skal bistå med etableringen av det nye selskapet. Bergaas presierer at markedet selvfølgelig bestemmer når de kommer i gang for alvor og hvor stor produksjonen vil bli. Han sier det skal satses på det kjente og kjære, det vil si mindre båter, men at Commuterserien også inngår i de videre planene.

Det betyr at banken har valgt å selge hele boet i tre deler til Lundegruppen. Bergaas avviser samtidig alle spekulasjoner om at storbåtene til Askeladden skal selges ut av landet. Den innleide støpekapasiteten i Polen opphørte fra årskiftet, nå skal alt nytt produseres hjemme hvis overtagelse av fabrikklokalene går som forventet, i følge Bergaas.

–Formene er hentet hjem fra Polen, sier han.

Bergaas sier videre til Båtliv at lageret på 250 båter nå tilbys det gamle forhandlernettet i Norge, Sverige og Danmark, og at det allerede foreligger bestillinger på halvparten av lagerbåtene. Han avviser at det vil bli noe lagersalg eller prisdumping, men at det er viktig å holde på Askeladdens gode navn og rykte gjennom denne prosessen.