Ny kupébåt fra Nimbus
Ny kupébåt fra Nimbus
Ny kupébåt fra Nimbus

Ny kupébåt fra Nimbus

Nimbus 335 Coupé er er oppfølgeren til fjorårets nyhet Nimbus 365 Coupé. Se bilder av den nye båten som presenteres for første gang til helgen.

Publisert Sist oppdatert

Nimbus 365 Coupé hadde sin premiere i sommer, og bygger på sidewalk-konseptet. Lillesøsteren Nimbus 335 Coupé har verdenspremiere på båtmessen i Düsseldorf som åpner allerede på fredag.

335 Coupé er neste trinn i produksjonslinjen av den nye generasjonen av kupébåter fra Nimbus. Da den nye generasjonen ble presentert for første gang i fjor, var det med linjer vi ikke forbinder med Nimbus. Man ser likevel at det er en Nimbus, med de klassiske Nimbus-stripene på skrogsiden.

På samme plan

Føreren har fått enkel adgang til sidewalken via en skyvedør, i tillegg til at det er en større skyvedør ut mot akterdekket. Som vi har sett på tidligere Nimbusmodeller er hoveddekket på samme nivå som badeplattformen. To takluker og store vinduer slipper inn mye lys og gir god oversikt og gir et moderne inntrykk. Ved siden av den tilsynelatende funksjonelle førerplassen er det et stort kartbord og lenger akter er salongen på babord side. På styrbord side er byssa.

Miljøfokus

I en pressemelding skriver den svenske produsenten at det er lagt spesielt vekt på at båten skal gi solid og funksjonell komfort i moderne design med fokus på miljø. Båten er blant annet vakumstøt, noe som igjen gir en lettere båt og derav mindre drivstofforbruk.

I forkabinen er det dubbelkøye og bra med lagringsplass, med garderope og flere skuffer og hyller. På babord side ved nedgangen til hovedkabinen er en gjestekabin, også den med dobbelkøye og god garderobeplass. Mellom disse to kabinene er det bad med toalett og separat dusjkabin. I tillegg til de to nevnte sovekabinene er det mulighet å overnatte i salongen.

Tekniske data for Nimbus 335 Coupé

Lenge              10, 27 m

Bredde              3,20 m

Dyptgående     1,05 m

Vekt                  4 500 kg

Drivstofftank     480 l

Vanntank         190 l

Batterier          6x12V - 75 Ah

CE-kategori     B

Antal køyer     4+2

Motoralternativ:

Volvo Penta D4-225/260/300