Krise – hvilken krise?
Krise – hvilken krise?
Krise – hvilken krise?
Krise – hvilken krise?
Krise – hvilken krise?
Langt ned fra baugen
Engelske flaggskip på plass
En Dominator
Penger og makt
Høyt til toppen
Bandido er største båt
Krise – hvilken krise?

Krise – hvilken krise?

I Düsseldorf står superyachtene på rekke og rad. 1650 utstillere fra 54 land har funnet veien til utstillingen, som likevel merker finanskrisen.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland: Å tre inn i utstillingshallene i Düsseldorf er som å tre inn i drømmenes tempel. I hall seks ligger superyachtene på rekke og rad og glinser i lyset fra sterke lamper. Båtliv er på rekognisering dagen før messen åpner.  Skilt henges opp og båter poleres. Det summer på italiensk i hallen.

Yachter på størrelse med skip gir assosiasjoner om alt annet enn finanskrise. Men  også i Tyskland merker man de kalde økonomiske vindene som herjer med båtbransjen for tiden.

Nedgang

100.000 kvadratmeter leiet ut til utstillere på ”Boot” i Düsseldorf i år, og det er en nedgang på gode seks prosent fra i fjor.  Ifølge arrangørene er det særlig båter i massemarkedet som er rammet av krisen. De opplyser at båtbransjen (yachts and watersports industry) omsatte for ca 17 milliarder kroner i Tyskland i 2008 (1,84 mrd euro).

I superyacht hallene er det lite som minner om krise, men arrangørene forteller at det i år er flere som har valgt å stille ut modeller og tegninger enn før. Modellene av superyachtene finnes i hall syv.

Følg nyhetene fra Düsseldorf på batliv.no.