Pioner er populær i tyskland. Her fra en lokal forhandler sin stand.
Det norske flagget kan fortsatt selge båter.
Kaasbøl båt ikke helt klar for utstilling enda.
Fornøyd tysk forhandler for Kaasbøl båt fra Hitra i trøndelag.
Slik så standen til Marex ut fredag ettermiddag. På oppslagsbildet var det torsdag kveld.
Windy stiller med to båter og mindre stand i år. Den prisnominerte Chinook er ikke med.
Karl Audun Skretteberg er markedssjef i Windy. I de siste to døgnene har han byttet ut dressen med kjeledress for å bygge stand.

Spente norske utstillere

Spente og forventningsfulle gjør de seg klar for morgendagens møte med publikum og prisnominasjoner i Düsseldorf.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf, Tyskland

- Jeg er utrolig spent. Spent på responsen på båten vår, spent på om vi vinner pris, spent på hvordan jeg skal kunne klare og snakke tysk en hel uke til ende, og kanskje ikke minst, spent på om vi får solgt noen båter, sier Marexeier Espen Aalrud til Båtliv.

Marex 370 AC er nominert til Årets motorbåt i Europa sammen med fire andre. Nå bygger de stand på messen, og Aalrud er veldig fornøyd med den sentrale plassen båten har fått i messehall fire stand B40.

Espen Aalrud forteller om stor interesse for båten de kom med i fjor høst.  - Nå har forhandlere fra Kroatia, Mallorca og Syd-Frankrike spurt om å få selge båten, og vi er i ferd med å vurdere kontrakter i dette øyeblikk, sier Aalrud.

Flere norske

Marex er ikke alene om å være nominert til priser her nede. Både Askeladden og Windy er også nominert. Askeladden har takket nei til å stille på utdelingen på grunn av tingenes tilstand hjemme, som tidligere markedsjef Leif Bergås utrykker det.

Da er det mer trykk hos Windy. De har moderert standen sin fra i fjor, men noe av dette skyldes at de nettopp har hatt et stort opplegg med flere båter på London Boatshow i forrige uke. I fjor hadde de verdenspremiere på sin nominerte 44 Chinook nettopp her i Düsseldorf. I år stiller de med 48 triton og Grand Tornado 32.

-Vi har mange i permisjon for tiden, så for å gjøre litt krus på arbeidstokken vår tok vi heller med oss fire av våre egne ansatte fra Arendal til å bygge standen vår, sier markedssjef  Karl Audun Skretteberg. Han innrømmer mer enn gjerne at han og alle andre i Windy er mektig spent foran morgendagens prisutdeling.

Flere båtblader

- Siden det ikke ble pris på oss i London, ser vi selvfølgelig med ekstra spenning på det som skal skje i morgen kveld. Vi vurderer også kåringen her nede som viktigere enn London, fordi juryen her består av journalister fra alle de store båtbladene i Europa. I england er det tross alt bare to blader og begge er engelske, sier Skretteberg.

Viksund har også plass i en av utstillingshallene her nede, det har også Kaasbøl båter fra Hitra i Trøndelag. Både de og Pioner er representert med sine tyske forhandlere.  Ibiza har to båter på Suzukistanden.