5,2 fots gummibåt: Noen mindre?

Den ser ut som et leketøy, men tyske Sun Marines 160 cm lange gummibåt er faktisk en fullverdig, motorvennlig slepejolle som kan legges i bagasjerommet på de fleste biler - uten å måtte ta ut luften.

Publisert Sist oppdatert

Düsseldorf. Tyskland:

Den nesten komisk lille 160-modellen Sun Marine viser på Düsseldorf-messen takler uten problemer en 2,5 hesters påhengsmotor, og selv om båten er beregnet for én mann kan kanskje to ikke så alt for kraftige personer på få plass på et vis. Men det blir trangt, innermålene er 104x61 centimeter - og tillatt total last er 146 kilo.

Sun påstår selv at 160-modellen er den minste båten på Boot Düsseldorf. Det kan nok stemme, og et kjapt nettsøk viser at ingen av de store fabrikkene går under 200 cm lengde. De andre mikrobåtene vi så på messen virket da også snarere som rene lekesaker som i alle fall ikke bør motoriseres.

Uansett, stort mindre enn dette bør kanskje ikke båter bli om de fortsatt skal ha nytteverdi?

Så hvorfor lage en så absurd liten båt? Jo - med en slik sak kan også små turbåter unngå slepejolle-styret og få oppleve luksusen med en lettbåt på badeplattformen eller hyttetaket.

Og siden båten tåler 146 kilo og altså kan utstyres med motor er den faktisk både nyttig og brukbar på ved ankring, på kjappe handleturer og kanskje også til helt personlige fisketurer. Den vil sikkert også være et artig og trygt leketøy.

Helt billig er ikke minibåten, forhandleren på messen skulle ha 545 euro for nøtteskalllet. Men vi fikk likevel lyst til å kjøpe med oss en hjem, om ikke annet fordi den er så søt!

Kvaliteten på Sun Marines 160 virker fin, med 1100 dtex duk, to luftkammere puss kjøl og kraftig dimensjonerte detaljer. At båten bør være solid vises også ved at den med sine 20 kilo faktisk er fire kilo tyngre enn den minste, 200 cm gummiåten vi finner i http://www.batguiden.no

160 er så liten at den er unntatt fra CE-regulativet 94/25/EG, men leverandøren hevder at modellen oppfyller de samme kravene som sine større søsken. Sun Marine 160 tilfredsstiller dermed kravene til kategori C.

Ved DU om en enda mindre, men praktisk brukbar båt? Kontakt oss!