Det er veldig nært et salg, sier Trond Sundal.
Fairline 40 Phantom. Bildet på topp er Fairline 58 Squadron.

Fairline på billigsalg

To fabrikknye luksusyachter skal vekk på billigsalg. Den tidligere norske Fairlineforhandleren vil etter salget kun satse brukt.

Publisert Sist oppdatert

Det er en Fairline 40 Phantom og en Fairline 58 Squadron som skal vekk. Prisen er henholdsvis 4,4 og 10,5 millioner kroner. Phantom er rabattert med en million kroner og Squadron er rabattert med 2,5 millioner kroner hos Sundal Marine AS i Tønsberg.

De to fabrikknye båtene er de siste Fairline-båtene Sundal Marine selger. Nå skal plassen frigjøres til bruktbåter.

– Jeg selger dem fordi det koster penger å ha dem på lager, Trond Sundal til Tønsbergs Blad. Båtene ble annonsert i avisen og det ble flere henvendelser, men da Tønsbergs Blad skrev artikkelen var båtene fortsatt ikke solgt.

– Det er veldig nært et salg. Nå har jeg to-tre potensielle kjøpere på den ene båten, heldigvis, sier en kort Trond Sundal når Båtliv tar kontakt med ham noen dager etter.

– Men skal dere kjøpe båten? Hvorfor skal du skrive om dette? Jeg har ikke så mye mer å si, sier Sundal og legger på.

Til Tønsbergs Blad sier han at han ser med medlidenhet på konkurrenter i inn- og utland som har bestilt flere titalls millionyachter, men kundene, både dem med og uten egne penger, holder seg hjemme.

Fairline-avdelingen i Tønsberg var før avtalen med produsenten ble sagt opp den fjerde største i verden. Til Båtliv i september i fjor sa Sundal at oppsigelsen med Fairline har mange årsaker. I 2007 endte Sundal Marine AS med 2,3 millioner kroner i minus.