Fountain med enorme tap

Fountain med enorme tap

Amerikanernes båtikon, Reginald Fountain Jr., sliter voldsomt om dagen. En nedgang på 75 prosent i salget, gjør at produsenten av Fountain båter trues med å bli tatt av børsen.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et stort prestisjetap for produsenten av verdens mest kjente ”High Performance” båter. Salget har stupt sammenlignet med 2007.

Fountain har drevet sammenhengende i 30 år med produksjon av High Performace båter. Reggi Fountain er ikke i tvil om at han skal stå  oppreist gjennom dette uværet også, som han har klart det i tidligere kriser i bransjen, sier han til International Boating Industry (IBI)

Hans båter har vært enerådende på det amerikanske ”powerboat” markedet i flere tiår. Ingen har flere titler enn Fountainbåtene i amerikanske offshorekonkurranser, og de setter stadig nye verdensrekorder nå det gjelder fart og prestajoner. Dette står i sterk kontrast til selskapets børsliv om dagen. Med en aksjekurs på 3 kroner i januar i år, sank den til katastrofale 1 krone (0,17) dollar i de første dagene av februar.

Ikke alene

Andre melder også om en halvering i salget sammenlignet med samme periode i fjor. MarineMax, som er verdens største Sea Ray forhandler og kjempestore på bruktbåt i statene, hadde en nedgang på over 50 prosent fra januar i fjor til samme måned i år. Fra 215 millioner dollar til 100 millioner.

En annen gigant som har merket krisen det siste halvåret er Raymarine. Og Garmin har også hatt en negativ utvikling, men foreløpig har det gått mest utover aksjekursene som har sunket med henholdsvis 15 og 5 prosent for de to selskapene.

Bedre for europeerne

Europeerne viser bedre utvikling. For en av medlemmene i verdens største båtfamilie, Beneteau, går det oppover med aksjekursen. De hadde en økning fra januar til februar på 6 prosent. Volvo Penta er en av vinnerne på pluss-siden, med en aksjeoppgang på 17,5 prosent fra forrige måned til nå, i følge IBInews (International Boating Industry).