USA-yachter med stål og stil

Den amerikanske stålbåtprodusenten Real Ships skal introduseres på det europeiske markedet med sine kundespesifiserte jorden-rundt-båter.

Publisert Sist oppdatert

Europeisk agent blir det Mallorca-baserte megler- og uteleiefirmaet Compass International.

- Det som kjennetegner Real Ships er at verftet motsetning til europeiske stålbåtprodusenter fullstendig tilpasser hvert enkelt bygg kundens ønsker, sier Compass-eier Heikki Luoma til bransjenettstedet IBI.

Verftet har også i følge Compass-sjefen meget bred og omfattende innsikt i de helt spesielle kravene som stilles til ekspedisjonsbåter og andre fartøyer som gjerne møter de verste sjøforhold på virkelig lange turer til fjerne strøk.

Real Ships-katalogen omfatter derfor primært tungbygde, fiskebåtlignende yachter i størrelsesklassen 57-77 fot, og verftet leverer to hovedtyper: Voyager og Expedition.

Men - i samråd med megleren bestemmer kunden altså både utseende, utstyr og innredning på båtene, som konstrueres som et samarbeidsprosjekt mellom Bray Research and Design i Vancouver, Ship Architects, Inc. i Daphne, Alabama og Real Ships eget team.

Alle skrogene testes i bølgetank, og utstyret velges fra øverste hylle. Og den som virkelig ønsker seg en Real-båt anbefales å ta turen til verftet ved Gulf-kysten i Mobile, Alabama og hente båten selv. Men det er kanskje ingen ulempe for den som har råd og tid til å få bygget en helt personlig verdenshavkrysser?

Foto: Real Ships’ nettsider