Dubai-båt i sørlandsk ruskevær

Dubai-båt i sørlandsk ruskevær

Spesialbåtprodusenten Norsafe har fått fast fisk på leveranser til politimyndighetene i Gulfen. Abu Dhabi har tidligere kjøpt to Munin 1200, nå bestiller også Dubai vannjet-tøffingen fra Arendal. Men først må varene testes grundig - på Sørlandet.

Publisert Sist oppdatert

Multifunksjonsbåtene er gode for hastigheter på vel 35 knop med et mannskap på tre og 2x350 HK dielselmaskiner, noe som i seg selv ikke er noe spesielt.

Viktigere er at modellene tåler værforhold utenom det vanlige, og da gjerne enda mer ruskevær enn dét NRKs forblåste reportere fikk oppleve da de ble med på prøvekjøring av Munin 1200 på sørlandskysten.

Dubai-aktuelle Munin 1200 har ifølge NRK den største motorpakken på 2 x 420 hk og prislappen er vel 3,5 millioner kroner.

Se video!

Den 7,2 tonn tunge båten er tidligere tatt bruk av oljeindustrien i Nordsjøen, nå er det altså Gulf-statene som har fått sansen for robuste norske båter med ekstreme manøvreringsegenskaper. 12,2 meter lange Munin 1200 kan ifølge produsenten romme mellom 15 og 24 personer og dieseltankene på 520 liter gir en økonomifartrekkevidde på 130 nautiske mil.