Søk i arkivet

Oppgrader utstyret med fjernstyring

Ved hjelp av Engbos nye fjernstyringsenheter kan båteiere nå oppdatere eksisterende Engbo-vinsjer og thrustere med fjernkontroll - og Tønsberg-fabrikken lover at systemet også kan fjernstyre utstyr fra mange andre leverandører.

- Det er også mulig å få fjernkontroll av annet elektrisk drevet materiell. En separat mottaker er alt som trengs, sier produktsjef Harald Enger.

Mottakerenheten er softwarestyrt, og det er dette som gjør at fjernkontrollen og mottakeren kan ta kommando over ulike typer materiell fra mange produsenter:  - Ved bestilling må kunden derfor huske å oppgi hvilket produkt mottakeren skal styre, slik at vi kan levere passende programvare, understreker Harald Enger.

Radiostyringen er både CE- og FCC-godkjent, og er basert på to-veis kommunikasjon mellom sender og mottaker. Det betyr at brukeren får tilbakemelding til fjernkontrollen om for eksempel spenningsnivået ikke er optimalt.

Systemet fungerer på spenninger mellom 10-30 volt, har en rekkevidde på 30 meter og prisen er slett ikke avskrekkende. For noen tusenlapper er fjernkontroll av vinsjer og thrustere på plass.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen