Robust greker: Poseidon har bygget en solid, «norsk» 17,5 fots bruksbåt. Hard-toppen er designmessig tvilsom, men svært praktisk.
Ikke italiensk, men kroatisk: Riva 500 er en rimelig, liten turbåt med mange bruksområder - selv om den minner lite om sine mer glamorøse, italienske navnesøstre.
Billig ungarer: Hva Bluestar Fishing ville koste i Norge vet vi ikke, men modellen kan bli en utfordrer til Quicksilver.

Prisgunstige Balkan-båter

Det var lett å gå seg vill blant fantastiske farkoster på Boot 2009 i Düsseldorf, men i krokene fant vi også mange finanskrisevennlige og praktiske småbåter fra «nye» båtland.

Publisert Sist oppdatert

Blant disse er ungarske Bluestar Fishing. Under 8500 euro er billig for en bra utstyrt 17,5-fots daycruiser med lukket, innredet kabin. Men hva Fishing-modellen ville kostet i Norge er en annen skål, og leverandøren hadde slått av noen euro i anledning messen. Modellen sikter mot fiskeentusiaster og går dermed i clinch med de polskbygde Quicksilver-modellene. Og - ettersom den noe større Quicksilver 540 Cruiser koster 147 000 uten motor i Norge kan Bluestar komme bra ut. 

Kroatisk kosebåt

En annen, fiks liten båt vi så var Riva 500, til omtrent samme pris som Bluestar. Kroaten er en godt utstyrt  kosebåt som minner om en hybrid av en liten seilbåt, en Viksund 600 vasket på kokevask og en klassisk kanalbåt. Med en ti-hester bør Riva bli en fin turbåt for et par som vil på vannet for en rimelig penge, men naturligvis er plass i både kahytten og på dekk  begrenset. Et artig innslag, uansett og oppgraderes motoren til en 40-hester kan båten gjøre brukbar fart.

Gresk båt med nordatlantisk vri

Også greske Poseidon hadde med seg en ny modell på messen: Fishing Boat 510, med et praktisk, men stygt overbygg helt fremme i snuten. Nyheten var til salgs for 6400 euro og virker grunnsolid i alle detaljer. Båten tåler sju personer, har styrekonsoll, veier 380 kilo og kan påmonteres hele 75 hestekrefter.

Poseidon importeres til Norge av Bil og Båt AS i Larvik, som opplyser at 510 med styrekonsoll og hardtop vil koste ca 76 000 kroner. Båten vil også komme med lukket kabin.