Skorgenesdetaljer
Toalett
Flybridge
Babord lugar
Styrbord lugar
Forpigg
Førerposisjon
Salongen
Skorgeneslinjer
Salget er i gang
Stor interesse
Norgespremiere

Ny Skorgenes avduket

Skorgenes 395 til 3,5 millioner kroner er blant nyhetene på Dra til Sjøs-messen i Bergen denne uka.

Publisert Sist oppdatert
Dim: 93x72px

Bergen

Torsdag kveld ble Skorgenes  Sonic 395 avduket på messen til høy musikk. En stolt Ove Kårdal i Argos Båtsenter kan fortelle at det allerede er solgt to eksemplarer av nyheten i Norge. Den til en kjøper på Os ved Bergen og den andre til Trondheim.

–    Begge båtene ble solgt på verftstur til Litauen, og jeg har enda en kjøper til på hånden så jeg har godt håp om å få solgt båt nummer tre i løpet av Dra til Sjøs, sier Kårdal til Båtliv.

Han mener markedet er i ferd med å løsne litt nå etter et stille halvår. – Vi hadde en del henvendelser etter Båter i sjøen-messen i september i fjor. Nå har de fått solgt sine brukte båter, og vi regner med å få noen salg i nærmeste framtid, sier Kårdal.

Uteplass

Skorgenes 395 fås enten med flybridge eller hardtop. Den utstilte båten har flybridge, slik de fleste vestlendingene foretrekker det. Den nye modellen har et stort akterdekk med hele ni kvadratmater uteplass. Her er det grill og kjøleskap ute, og en stor salong med teakbord. Også flybridgen er stor og dekker nesten hele akterdekket.

–    Salongen er ute på denne båten. Med kalesjen oppe og åpen dør inn kan man bruke denne uteplassen nesten hele året, sier Kårdal. Han sier at nyheten er en større utgave av 375, som også har hentet inspirasjon fra storesøster 445.

Tre kabiner

Det er i første rekke kabinfasilitetene som skiller Skorgenes 395 fra forgjengeren 375. Nå er det tre lugarer: En eierlugar i baugen og to stikklugarer på hver side, der babord lugar er den største. I tillegg er det plass til separat dusj- og toalettrom, noe som etter hvert er blitt et krav i denne klassen.

Førerplassen har doble seter og gir bedre utsikt enn på den mindre 375.  Skorgenes Sonic 395 er så ny at det ennå ikke er lagt ut informasjon om båten på hjemmesiden til Skorgens Norge. Kårdal kan opplyse at båten på utstillingen er utstyrt med doble installasjoner på 300 hestekrefter hver seg fra Volvo Penta. Prisen på den nye 40-foteren fra Skorgenes starter på 3,3 millioner kroner, opplyser han.