Selger som aldri før

Selger som aldri før

Ryds starter produksjonen for fullt igjen. Etterspørselen har knapt vært større for den svenske båtprodusenten.

Publisert Sist oppdatert

Den svenske båtprodusenten spør segi en pressemelding om finanskrisen har bedratt båtbransjen.

Etter båtmessa i Gøteborg, virker det som om vinden har snudd. Interessen for utstillingen var over forventning, noe som blant annet resulterte i salg for mange utstillere.

- Vi opplever en veldig sterk interesse for våre båter, og nådde et resultat som tangerer det beste vi noen gang har hatt, sier Pelle Svensson som er salgssjef hos Ryds.

Tusen skrog

Etter salgssuksessen starter nå fabrikken til Ryds produksjonen igjen for fullt.

– Det blir en travel tid i fremtiden når mer enn tusen skrog til å bli produsert og levert før sommeren. Det er egentlig en stor lettelse at vi kan starte produksjonen igjen. Det har vært en spesiell stemning med mye usikkerhet, en tid vi dessverre måtte si opp noen av våre ansatte, sier firmaets administrerende direktør, Ulf Hansen.

Spennende messe

- Nå har vi imidlertid et håp om at det endrer seg. Det blir i alle tilfeller veldig interessant å se om utstilling i Stockholm, Allt för sjön, vil bli like vellykket, sier Hansen

På Allt för sjön er Ryds representert med en 15-tals av deres sortiment på nesten 30-modeller. Fokuset er på de nye båtene som er lansert i våres. Allt för sjön åpner 28 februar på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Bra salg i Norge

Båtliv skrev i slutten av januar om Auto Marine i Horten som ble etablert i kriseåret 2008, men likevel klarte å hale inn et overskudd. Fra nyttår til utgangen av januar solgte østfoldbedriften seks Ryds.

– Det er særlig båter under en halv million kroner som selger, sa Holm til Båtliv. Han kunne videre fortelle at kjøperne er voksne folk i alderen 40 til 60 år, som betaler kontant. Snittprisen på båtene Auto Marine selger er 200.000 kroner.