Rask båt for langtur
Rask båt for langtur
Rask båt for langtur
Rask båt for langtur
Rask båt for langtur
Rask båt for langtur
Rask båt for langtur

Rask båt for langtur

Delta 40 WA er båten for deg som vil kjøre fort og rimelig i tøffe farvann, hevder den norske forhandleren.

Publisert Sist oppdatert

–    Jeg kjører fra Haugesund til Bergen på to timer. Det tar nesten dobbelt så lang tid med bil, sier Jarle Vikingstad i Smart Powerboats når vi treffer ham på Dra til Sjøs-utstillingen i Bergen i februar.

Han fremhever båtens fart og drivstofføkonomi. Delta 40 WA er vakumstøpt sandwich skrog med divinycell, og også flere skott og bjelker av samme materialet. Resultatet er en unik stivhet og robusthet, med lav vekt (6,7 tonn), ifølge Vikingstad.

2,2 liter

Båten bygges i Estland hos Luksusyachts AB, som også bygger for svenske Arcona og finske Nautor Swan.

Med doble Volvo Penta D6-installasjoner på 370 hestekrefter hver seg er toppfart 46 knop. Planingsterskelen ligger mellom 12 og 15 knop, hevder Vikingstad.  Ved marsjfart rundt 30 knop er forbruket 2,2 liter pr. nautiske mil, påstår han.

Nordsjøen

–    Du kan kjøre fra Bergen til Shetland på fem timer med denne båten, med andre ord ta deg en dagstur over Nordsjøen, sier Vikingstad. Han forteller at den utstilte båten ble kjørt i seks møter høye bølger og 20 sekundmeter vind rundt Stadt i vinter.

Prisen på båten ligger på snaue fire millioner kroner, men Vikingstad sier at han selger demobåten som ble stilt ut i Bergen med solid avslag.

For flere båt-motor-og utstyrsnyheter se www-batguiden.no - landets største båtmesse på internett.