Her er den nye super-politibåten

Her er den nye super-politibåten

Båtliv kan nå vise det aller første bildet av Hordaland politidistrikts nye storslegge: En 42-fots Fabio Buzzi med 1200 hestekrefter og en toppfart på over 60 knop.

Publisert Sist oppdatert

Mannskaper fra Hordaland politidistrikt har den siste tiden vært i Italia og fått opplæring på den nye båten, som på bildet ennå ikke har fått «norsk uniform».

Rib-en er bygget over et skrog som kan vise til gode resultater i offshore-løp, og båten markerer en helt ny tidsalder når den snart erstatter politiets nedslitte Targa.

Med en toppfart på 60 knop og muligheter til å holde en marsfart på 45 knop i opptil tre meter høye bølger gjør båten at politidistriktet får utvidet dekningsområdet dramatisk.

Det er Djupevåg Båtbyggeri i Norheimsund som formidler leasingavtalen med det italienske verftet. Båten ble dessverre ikke klar til forrige ukes båtmesse i Bergen, men er snart på vei nordover for overlevering til politiet. Kontrakten med Djupevåg har en ramme på 12.5 millioner kroner, omtrent det dobbelte av hva båten koster i innkjøp.