Viksund skaper furore på Sri Lanka

Den norske båtprodusenten Viksund er ufrivillig dratt inn i krigen på Sri Lanka

Publisert Sist oppdatert

Viksund båt på Askøy ble ufrivillig blitt dratt inn i konflikten mellom tamilene og regjeringsstyrkene på Sri Lanka etter at Rune Viksunds bror, båtbygger Jostein Viksund bosatt på Sri Lanka, skal ha donert en ny patruljebåt til regjeringen som en «tributt til seierherrene», skriver Bergensavisen i sin nettavis.

Det er regjeringens engelske nettsted som bringer denne nyheten og som har frambragt en rekke hatefulle e-poster til Viksund Båt på Askøy i løpet av helgen.

I en e-post som BA har fått videresendt, står det (oversatt fra engelsk):

«Kjære Mr. Viksund. Hvorfor donerer du en båt til en regjering som bruker den til å drepe og bombe sitt eget folk? Blodet til de døde tamilske barna er nå på dine hender, jeg håper du kan sove om nettene».

– Bortsett fra at Jostein Viksund er min bror, har vi ikke noe med dette å gjøre, sier Rune Viksund, daglig leder og medeier i Viksund Båt. – Men vi har fått en ti-femten e-poster i løpet av helgen som har vært svært ubehagelige.

De lokale båtbyggerne har skrevet tilbake til de forskjellige avsenderne at de har ingenting med den påståtte båtgaven til Sri Lankas regjering å gjøre. – Viksund Asia er et selvstendig selskap som vi ikke har interesser i. For øvrig tar ikke vi stilling til konflikten på Sri Lanka. Vi har heller ikke gitt noen båt til noen regjering, bare så det er sagt.

Alt ifølge Bergensavisen