Satser på båtauksjoner i trange tider

Overskuddslagre hos importører og forhandlere tvinger bransjefolk til å tenke annerledes

Publisert Sist oppdatert

Sverre Rye Sundsten, Per Arne Theodorsen og Morten Sørsveen mener det er mulig å få opp omsetningen av nye og brukte båter gjennom auksjon. Derfor starter de tre selskapet Norsk Båtauksjon AS, som skal håndtere salg av båter for både privatpersoner og forhandlere. De mener markedet er stort.

Morten Sørsveen, som vil lede markeds- og auksjonsdelen av selskapet sammenligner med bilbransjen der det lenge har vært vanlig å omsette gjennom auksjoner. Selskapet vil påta seg salg av alle typer båter.  Han mener Hegdal er godt egnet for auksjoner på grunn av sin geografiske beliggenhet og fordi lokalene allerede er tilpasset båtsalg. Et eget auksjonshus der båtene samles, vil også være gunstig for kunden, mener Sørsveen.

Ifølge Østlandsposten håper man å oppnå reell markedspris for båtene på denne måten. Den første auksjonen vil finne sted 25. mars.

Sundsten avviklet for kort tid siden sitt eget selskap Båt1 på Hegdal. Nå skal han drive videre i lokalene. Sundstens selskap Eiendomssanering AS eier 100 prosent av det nye selskapet Norsk Båtauksjon AS, som overtar plassen for et av Sundstens andre datterselskaper, Boathandling AS.

I et intervju i ØP i januar sa Sundsten at han skulle tone ned båtvirksomheten sin, og heller satse på eiendomsutvikling. Nå har pipa fått en annen lyd.

- I mitt hode finner jeg på nye ting, men dette anlegget er som skapt for båtvirksomhet mener Sundsten, og viser til lokalene på Hegdal som de nå leier av eiendomskongen Edgar Haugen. Sundsten har imidlertid opsjon på å kjøpe tilbake eiendommen. Så langt skal Norsk Båtauksjon AS leie lokalene, der det er god plass for å håndtere båter.

Selskapet har en kapasitet på å ta imot og auksjonere bort over 200 båter i måneden. Til den første auksjonen den 25. mars satser de på å formidle rundt 60 båter. Målsettingen er likevel å øke opp mot kapasiteten, skriver Østlandsposten.