Luftputebåt stjålet i Trondheim

Et båttyveri noe utenom det vanlige fant nylig sted i Trondheim

Publisert Sist oppdatert

Farkosten ble stjålet fra en tilhenger på Risvollan i Trondheim en gang mellom mandag kveld og tirsdag morgen. Den er både registrert og forsikret som en båt, dog går den både til lands og til vanns og veier rundt 150 kg, skriver Adresseavisen.

Eieren av båten Jan-Otto Hoel, stil til adressa.no. at det på landsbasis kun finnes et titall eksemplarer, og han er ganske sikker på at hans luftputebåt er den eneste i trondheimsdistriktet.

Luftputebåten ble sist observert da den sto på sin faste tilhenger ved Risvollan borettslag. Her skal den, ifølge eieren, ha vært tjoret fast med lastestropper. - Da jeg skulle dra på jobb tirsdag morgen så jeg at den var borte. Noen hadde tydeligvis rygget inn en bil til hengeren og kuttet over stroppene. Det hele så ut til å være gjort i løpet av kort tid ettersom det var få spor i snøen.

Umulig å få solgt

Hoel mistenker at tyveriet var planlagt. Han skjønner imidlertid lite av hva gjerningsmennene skal med luftputebåten.

- Ettersom det finnes så få, og skrognummeret er registrert har jeg vanskelig for å se hvilken nytte tyvene skal ha av den. Det må jo være umulig å få solgt den, og slakter man den sitter man kun igjen med en gammel snøskutermotor.

- Om de har tatt den bare for å leke seg så skal det godt gjøres at ingen legger merke til det, sier Hoel.