TRAWLER: American Tug 34
DAYCRUISER: Ibiza 25 Sport
UTENBORDS: Skibsplast
TØFFINGER: Ardea 27 fra NB
STORSATSING: Hansvik 630 Comfort Speed
MED SOLDEKK: Viknes 1030
SPORTY SVENSKE: Nord West 370 Sport
BANEBRYTENDE: Marex ACC 370
FLAGGSKIP: Bavaria 46 Deep Blue
STØRST: Atlantis 50 X4

Årets største båtnyheter

Snart åpner ”Sjøen for alle”. Her ser du 11 av de største nyhetene på utstillingen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 13. Mars åpner ”Sjøen for alle” på Lillestrøm. Her får du en sniktitt på de største nyhetene. Mange av nyhetene er prøvekjørt eller testet av Båtliv, og omtalt i de siste utgavene av bladet.

Atlantis 50 X4

Aller største båt i utstillingshallene er Atlantis 50 X4. Den italienske luksubåten er blitt spesialtilpasset for nordmenn på 32 punkter. Atlantis 50 X4 hadde sin verdenspremiere i Cannes i høst, og er aldri tidligere vært i Skandinavia.

Se de første bildene fra verfet i Italia.

Bavaria 46 Deep Blue

Deep Blue er designet av BMW Group DesinworksUSA. Båten er Bavarias satsning mot premium segmentet. Bavaria 46 Deep Blue får en prislapp på 3,5 millioner når den stilles ut på Sjøen for alle. Båten ble avduket på ”Boot” i Düsseldorf i januar i år.

Se de første bildene av båten på sjøen her.

Marex 370 Aft Cabin cruiser

Marex ACC 370 er et lite skip på 37 fot til 2,8 millioner kroner. – Grunntanken har vært å lage en båt det er lett å bevege seg rundt i, med plass til en stor familie som har  lyst på to separate kabiner, samt en liten ekstralugar, sier designer og styreleder Espen Aalrud til Båtliv . Marex ACC 370 ble i år kåret til ”Powerboat of the year” i klassen opptil 40 fot av europeiske båtjournalister.

Se bildene av Marex ACC 370 her.

Nordwest 370 S

Nord West 370 Sport fikk innovasjonsprisen på Scandinavian Boat Show. Nord West 370 Sport har en stor og åpen cockpit og en gedigen badeplattform. Under dekk er den romslig med elegant bysse på styrbord og sittegruppe på styrbord. Det er to kabiner med dobbeltsenger og et stort bad med dusjkabin. 37-foteren fås også med flybridge eller som coupé for dem som ønsker det.

Se bilder og film av Nordwest 370 S her.

Viknes 1030 Sun Bridge

Viknes 1030 Sunbridge har svært mye til felles med en standard 1030. Inne i båten har fabrikken endret taklukene en del og kartplotteren er flyttet opp over styrehusvinduene. Det er ute på dekket vi finner de helt store endringene. Overbygget strekker seg over hele akterdekket, og en skyvbar stige i krom og treverk gir adgang til takterrassen gjennom en luke. Enkelt, funksjonelt og greit.

Se bilder og les mer om Viknes Sun Bridge her

Hansvik 630 Hard Top og Comfort Speed

Hansvik 630 Comfort Speed er arvtagerne til mer gammelmodige, men uhorvelig populære 18 og 600 Combi. I fjor kom en HT utgave av 630. Den har også fått noen justeringer i løpet av vinteren, og dermed står nå Hansvik med 3 utgaver bygget over samme lest. Forskjellen er stort sett overbygget.

Comfort Speed kommer i en utgave med ruta utoverskrådd, og en med ruta mer tradisjonelt bakover. Det er gode høye rekker med greie dollbord for å komme seg frem på dekk.

Se bilder og les om nyhetene fra Hansvik her.

Ardea 27 Offshore og Pro

Som eneste blad har Båtliv prøvekjørt NB Marines helt nye Ardea 27 Pro. Og det er bare å slå fast at askøyfabrikken kan sitte på en vinner.

Les om nyhetene Ardea 27 Offshore og Pro her.

Skibsplast 665DC

Etter fjorårets lansering av 660 DC med innenbordsmotor slår Skibplast til med en fem centimeter lenger båt med utenbordsmotor.

Se bilder og les om Skibsplast 665DC her.

Ibiza 25 Sport

Den nye Ibiza 25 Sport ligner på en RIB, men er ifølge båtbygger Helge Duus en daycruiser med fender rundt hele skroget. Prisen ligger fra drøye 600.000 kroner til rundt 700.000 kroner  avhengig av motorstørrelse.

Les om nye Ibiza 25 Sport og se bilder her.

Yamarin 80 DC

Finske Yamarin lanserer to nye båter, Yamarin 61 CC og det nye flaggskipet Yamarin 80 DC. Les om de finske nyhetener her.

American Tug 34

American Tug 34 er en helt ny amerikansk båt som aldri har vært vist i Norge før. Dette er et flytende landsted for deg som liker robuste båter med mye plass, og ikke er opptatt av fart.

Les mer og se bilder av båten her

Er du på jakt etter båt? Søk i batguiden.no – Norges største båtutstilling på nett