Gunstig svenskehandel med fransk nyhet
Gunstig svenskehandel med fransk nyhet
Gunstig svenskehandel med fransk nyhet

Gunstig svenskehandel med fransk nyhet

Quicksilver 610 Cruiser er helt ny for 2009. En velproposjonert daycruiser som blir lavt priset. I nabolandet koster den 265 000 svenske kroner med innenbords bensinmotor på 135 hk. Med lav kurs kan du gjøre kupp på denne båten.

Publisert Sist oppdatert

Er du glad i å svenskehandle, kan du jo legge til båt på handlelisten neste gang. En rå kurs, sammen med et noe krisepreget marked, gjør det mer lukrativt enn noen gang å reise til nabolandet og se seg om etter ny båt. Quicksilver er produsert i Polen for franske delen Brunswick.

Andreas Axelsson i AX-marin i Strømstad, sier de allerede har merket kronekursen. de norske kundene er igjen tilbake i butikken, og tilstandene kan godt komme til å nærme seg de man hadde for få år siden.

Quicksilver 610 cruiser har fått en prislapp i Sverige på 265 000 kroner. Trekker du fra 25 prosent moms og kursforskjellen på 22 prosent, skulle du komme gunstig ut på en slik båt (156 000 norske kroner). Hk-avgiften på cirka 20 000 og 25 prosent norsk moms kommer på toppen (65 000 til sammen), men hk avgiften vil ikke bli like mye som det du tjener på vekslingskursen. Et slikt regnestykke gjelder kun for ny båt.

Det er Brunswick Marine Norge som står som importør av Quicksilver her til lands. Ansvarlig Kaj Pettersen hos importøren, sier de mest sansynlig ikke vil ta inn denne båten til Norge. Skulle det bli etterspørsel nok, vil den komme til å koste 280 000 norske kroner. ser man da på rengnestykket over, blir det atskillige titals tusen å spare.

Sammenligner vi for ekesempel Cruiseren med nye Hansvik 630 Comfort Speed, vel og merke med mer utstyr og 115 hk utenbordsmotor, er den priset til 655 000 kroner på det svenske markedet, i følge bladet Vi Båtägare.

Vårt eksempel denne gang er hentet fra Ørnvik, eller Qiucksilver by Ørnvik som det fra nå av heter. I Sverige har Quicksilverbåtene hett bare Ørnvik. En gammel opphavsrettslig avtale har gjort dette mulig. Brunswicks siste grep forteller vel at de er på vei til å fase ut svenskene helt.

Quicksilver 610 cruiser er egentlig 6,30 meter lang. Den er enkel i innredningen, med to stoler på pidestall. En sofa bak som kan legges ned til solseng , og en liten kryplugar foran.

Båten fremstår veldig velproposjonert. Den har rett og slett et tiltalende ytre. 135 hk motoren fra MerCruiser er velprøvd og bra. Den skal gi doningen en maksfart på 34 knop. Mer enn nok for en liten familiecruiser.   

 

Lengde: 630 m

Bredde: 2,53 m

Dyptgående: 0,39 m

Max personer: 6

Tankkapasitet: 135 liter

Vekt: 1470 kilo

Motor: 135 hk innenbords standard

CE-kategori: C

Vil du lese mer om gode kjøp fra broderfolket bør du lese Båtliv nummer tre. I handelen mot slutten av mars.