Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Siste innspurt til årets båtmesse
Beneteau
Bavarias BMW-båt
NB med sin nyhet.
Viknes med flybridge
Goldfish

Siste innspurt til årets båtmesse

Båtnyhetene står i kø på Sjøen for alle i Lillestrøm, til tross for tøffe tider i bransjen. Vi har målt temperaturen noen timer før åpningen. Se stor bildespesial.

Publisert Sist oppdatert

Rundt 400 båter og 190 utstillere vil bli presentert  på messen. Båtene representerer modeller, størrelser og prisnivå som passer alle.  I tillegg til båter finnes selvfølgelig motorer, utstyr, elektronikk, klær og alt man trenger ved og på sjøen.  

Båter pakkes ut fra krympeplast, gulvteppene børstes og båtene vaskes etter alle kunstens regler. Tøffe tider i båtbransjen og kampen om kundene gjør det ekstra viktig å ta seg godt ut på årets båtmesse som åpner dørene for publikum fredag den 13.

Første gang i Norge

Blant trekkplasterne er Bavarias BMW-båt, 46-foteren Deep Blue. Lars-Erik Solvang forteller til Båtliv at de har jobbet hardt for å få båten til årets messe. Eneste mulighet var prototypen, som er fraktet opp til låns i Norge for anledningen. Rett ved siden av Bavariaen står en annen som konkurerer om oppmerksomheten, Atlantis sin 50-foter – messas største båt.

Messa har mer enn store båter å by på. Blant nyhetene finner vi også  Skibsplast 665 DC, Nord West 37, Goldfish 36 P1 Supersport, Aquador 33 HT og Ardea 27 for å nevne noen, vi kunne ramset opp ikke mindre enn 26 båter til som er nye på årets messe i Lillestrøm. Av seilbåtnyheter vises Bavaria 35,  Bavaria 40, Hanse 320,  Hanse 350, Hanse 400, Hanse 470 og Moody 41 og Moody 45 DS.

Båtbygging og utstyr

Publikum kan glede seg til mer enn båtnyheter. En av hallene er fullpakket med tilbehør til båten og alt du trenger til båtlivet. Her finner vi et stort utvalg innen elektronikk, alt til vedlikehold av båten, fendere, ankere,  tauverk, redningsvester,  klær og mye annet. Redningsselskapet stiller med en fullt utstyrt og en av de nyeste  redningsskøytene  «Uni Oslofjord» som publikum kan gå om bord i . Går du med en drøm om å bygge båt, eller er nysgjerrig på hvordan det blir gjort, vil det også i løpet av messen bli bygget en tradisjonell Strandebarmer på 17,5 fot  fra kjøl til ferdig bordet båt. Hver dag vil det bli demonstrasjon av moderne og miljøvennlig vakumstøping av båt. 

Sjøen for alle åpner portene fredag 13. mars klokken 11, og holder i gang helt til neste søndag. I fjor ble messa besøkt av 50.000. Båtliv vil følge messen tett med omfattende bildespesialer for de som ikke har anledning til å besøke messen.