Solide rekker
Bad
Bysse med Corianplate
Mørkt treverk
Moderne førerplass
Stor uteplass
Soltak: Ulf Bjørnstad

Finsk nyhet i Norge

Aquador 33 HT er en eksklusiv kabincruiser fra Finland, som vises for første gang i Norge.

Publisert Sist oppdatert

–    Sjekk den elektriske takluka fra Ertec, sier daglig leder Ulf Bjørnstad i Jeløy Båtsenter. Han stiller ut Aquador, Bella og Flipper på ”Sjøen for alle” denne uka. Aquador 33 Hardtop er den store nyheten på hans stand, og det er første gang denne båten vises i Norge.

Ifølge Bjørnstad er Aquador en eksklusiv, trygg og litt traust kabincruiser for voksne båtfolk.  33-foteren har tradisjonell design og farger. Det går i blått og hvitt og interiør med mørkt treverk. På dekket er det teak. Men førerposisjon og tekniske løsninger er moderne.

Aquador 33 HT har stor uteplass med salong akter og grill og vask og kjøleskap på babord side. Over førerplassen er det en stor takluke som åpnes elektrisk med en bryter.

Under dekk har båten to lugarer med doble køyer på hver side av båten. Forut for lugaren på babord er byssa, og på styrbord bad. I forpiggen er salongen nede. Det er kjøleskap både oppe og nede.

Rundt båten er det et bredt dollbord og solid rekke. – Nesten walk arount, sier Bjørnstad.  I stilen kan Aquador minne litt om Nimbus, og Bjørnstad sier at mange av kjøperne vurderer de to båtene mot hverandre.

Utstillerbåten er ustyrt med en Volvo Penta D6 som yter 370 hestekrefter. Da koster den 2,5 millioner kroner, ifølge Bjørnstad. Dermed er den litt rimeligere enn Nimbus.

Bjørnstad sier at Aquador har et tungt og stødig skrog, og at sjøegenskaper er prioritert fremfor fart.