Skroglinjer
Koøye
Akterdekk
Innredning
Owners Cabin
Styrhus
Salongen

Amerikansk kraftkar

American Tug 34 er en velutstyrt kraftkar fra USA, som nå har funnet veien til Norge.

Publisert Sist oppdatert

Tug betyr slepebåt på engelsk. American Tug 34 er en kraftig plugg av en båt med høy og rund baug. Navnet American Tug 34 lyver når det gjelder lengden på båten: Den er nemlig 39 fot lang. På mange måter er American Tug et flytende landsted på et solid skrog.

Mest nærliggende er å kalle båten en trawlertype. Maksfart er 19 knop. Marsjfart er 9,5 knop. I den hastigheten bruker American Tug 34 19 liter diesel i timen, det vil si kun to liter på mila.

American Tug 34 har akterdekk med port. Fra akterdekket går det leider (stige) opp til et stort toppdekk. Fra akterdekket kommer man inn i salongen, som ligger på babord side. På styrbord side er byssa, skjønt kjøkken er kanskje et mer dekkende ord, her er stort kjøleskap med fryser, mikrobølgeovn og ovn med keramisk topp.

Fra salongen går det leider (trapp) opp til styrhuset, som minner om broen på et lite skip. Her er et enormt kartbord og stort instrumentpanel med radar og kartplotter og gyrostabilisert autopilot. Alt dette er standardutstyr. Også varmeapparat (Eberspracher), elektrisk ankervinsj og 220 Volt generator inngår i standardutrustningen.

Forut for styrhuset er bad og en romslig owners cabin. Med bare en kabin er dette en typisk båt for voksne par med barn som har flyttet ut.

American Tug 34 er utstyrt med Volvo Penta D6 som yter 370 hestekrefter. Prisen på utstilt båt i Norge er 3,3 millioner kroner.

Båten bygges av Tomco i staten Washington i USA, og forhandles i Skandinavia av Nelson Marine i Danmark.

Stem på messas båt på høyre side av artikkelen.

Les om messas største nyheter her.