Oppkjøp i Finland: Terhi overtar Sea Star

Oppkjøp i Finland: Terhi overtar Sea Star

Den velkjente finske båtbyggeren Terhi Oy overtar 1. april Sea Star fra Port Arthur Oy. Etter oppkjøpet kan konsernet levere båter fra 9 til 27 fot.

Publisert Sist oppdatert

Overtagelsen innebærer at Sea Stars båter fortsatt skal markedsføres som eget merke - men all distribusjon, markedsføring og produktutvikling vil ifølge IBI News skje under Terhis kontroll.

Sea Star, som ble etablert i 1984 bygger én skjærgårdsjeep med styrekonsoll og tre «bowridere» med lukket styrehus i størrelse fra 6,6 til 8,10 meter. Den minste av disse, 660-modellen leveres både med innenbordsmotor og påhengsmotor, de to største, 26 og 720 er begge utstyrt med påhengsmotorer.

Landstedsbåtspesialisten Terhi får dermed utvidet varesortimentet betydelig uten at de nye modellene konkurrerer direkte mot Terhis egne båter - kanskje med unntak av minste Sea Star båten, som er nøyaktig 10 centimeter lengre enn den den største Tehri-modellen.

Terhi har siden starten tidlig på 70-tallet bygget nærmere 200.000 småbåter ved fabrikken i Rimito og er representert i 20 land. Hovedmarkedet er på kontinentet og ikke minst i Skandinavia, der Terhi er et meget godt innarbeidet merke. Hjemme i Finland har fabrikken for eksempel en markedsandel på vel 30 prosent.

Port Arthur Oy, som nå altså selger Sea Star-serien ut av konsernet skal fortsette å bygge den åpne plastsjekten Simppu og den elegante WA-båten Arthur.