Sovelugar
Lite og trangt do, men må man så må man.
Det er plass til mye når man ikke skal ha innebordsmotor.
Her tar man tauverket på innsiden av skutesiden før man fester det på kryssholtet. Smart og enklere for de om bord.
Byssa er stor nok til en helgetursmiddag.
Gedigent akterdekk.
Nyheten du bør ta en titt på.

Speedsjark på fransk

Utvalget av mindre speedsjarker med familiekomfort øker stadig. Antares 750 er en 25-foter som tilfredstiller både fiskeren og lystseileren. Den har Norgespremiere på Sjøen for Alle.

Publisert Sist oppdatert

Franske Beneteau utvider stadig flåten sin av både store og mindre motorbåter. Nyheten på årets messe er 25-foteren Antares 750, som inngår i en serie båter sprunget ut av fritidsfiskebobåtkonseptet (prøv det på fransk du!).

Det blir også vanligere å kjøre større båter enn tidligere med utenbordsmotor. Antares 750 er bestykket med en 150 hk Suzuki, kanskje ikke så rart siden det er Suzuki-importøren Erling Sande som også tar seg av salget av de mindre motorbåtene fra Beneteau.

Beneteau 750 Antares er en lukket båt med gode fartsegenskaper. Importøren lover over 30 knop med Suzuki 150 hk, som regnes som standard på denne båten. Det er veldig bra for en båt som veier 1,5 tonn. Franskmennene har lenge vært kjent for sine lettdrevne skrog. Store bæreflater i hekken gir lett planing og god glideflate. Ikke like bra bestandig når sjøene kommer rett mot, og båten er overmotorisert.

Store glassflater skal gi god oversikt for både mannskap og skipper. Det er åpningsbare vinduer på begge sider av salongen. Båten har god sitteplass i u-sofaen oppe i salongen. Det er gitt plass til dobbelseng i fronten, og et separat toalettrom. Her er det skikkelig vannklosset med lovpålagt septiktank. Og septikken er det god plass til under dørken. For i en båt med utenbordsmotor, blir det selvsagt mer plass til stuing og tanker.  

Stadig flere produsenter lager større båter beregnet på utenbordsmotor. Dette gjør uteplassen/akterdekket større. Her kan du velge mellom helt åpent flush dekk, eller å rigge til en sittegruppe.

Det er ikke spart på standardutstyret. Det er kjøleskap, stereoanlegg, kokeapparat , toalett med septik, takluke, gardiner, puter både inne og ute og til solsengen. Viktige faktorer når man skal være en liten familie om bord.

Veil pris på denne pakken er 520 000, som er sympatisk for denne velutstyrte båten.

Fakta:

Lengde: 7,23

Bredde: 2,84

Vekt: 1500 kg

Godkjent for: 8 personer

Bensintank: 200 liter

Vanntank: 100 liter

Max motor: 150 hk