Norske forbedringer av Bavarias BMW-båt
Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor har fått gjennomslag for sine ønsker i den nye Bavariaen, som for eksempel større badeplattform.

Norske forbedringer av Bavarias BMW-båt

Verdensnyheten Bavaria 46 Deep Blue får en rekke nye norskinspirerte løsninger.

Publisert Sist oppdatert

Bavariakonsernet er en av verdens største båtprodusenter. Hvordan klarer da lille Norge å påvirke denne gigantiske eksportøren av fritidsbåter? Jo, den norske importøren Lunde Båt Motor selger flest båter fra den tyske båtprodusenten.

Lars-Erik Solvang i Lunde Båt Motor sitter i ekspertgruppa som skal komme med innspill til den nye BMW-båten. Solvang har sett norske behov og kommet med flere innspill. Alle har fått gjennomslag.

Større badeplattform

– Når vi skal ligge longside var det opprinnelig vanskelig å hoppe i land fra badeplattformen, sier Solvang. Derfor blir badeplattformen på de fremtidige båtene større med bedre landkontakt.

Bavariaen har fått skikkelige kryssholt, men Solvang var likevel ikke helt fornøy med de opprinnelige seks som var montert på BMW-båten. Avstanden var stor mellom de to kryssholtene helt forut og kryssholdene mye lenger akter. Nå blir det også kryssholt der innsvingen til baugen starter.

Mer praktisk

En båt skal også være praktisk, ikke bare ta seg flott ut. For at man skal slippe å løpe rundt båten etter fendere har Solvang foreslått avluker for fendere på skrogsiden. Også der fikk han gjennomslag. I tillegg blir det plass for tauverket.

Sotet vindskjerm er ikke like praktisk i våre nordlige strøk, som lenger sør. Solvang har fått gjennomslag for at norske kjøpere skal få muligheten for klare vindskjermer.

Innvendig

Badet får også forbedringer etter innspill fra Norge. En glassdør skal skjerme resten av badet for vannspruten, og blir standard i en videre produksjonen for båtene som kommer til Norge, muligens også resten av verden.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.