Sandwich konstruksjon
Store stuerom akter
Aalborg (t.h) med kunde
40 hk Thohatsu

Robust skjærgårdsjeep

Terhi 475 Open FC er en robust, praktisk og synkefri hyttebåt med utenbordsmotor.

Publisert Sist oppdatert

Er du på jakt etter en båt du kan kjøre inn på stranden med, eller som du vil bruke til fisketurer og handleturer? Da kan Terhi 475 Open FC være et alternativ. Båten er ca snaue fem meter lang (ca 15 fot). Noe av det spesielle med denne båten er at den er bygget i såkalt sandwichkonstruksjon.

Lett og sterk

Dette gir en lett og sterk båt, og innebærer at skroget har en kjerne av polyuretanskum som er kledd på begge sider med termoplast. – Fordelen sammenlignet med vanlig glassfiber er at du ikke så lett får riper i skroget. Du kan kjøre båten rett opp på stranda. Skulle du få riper fra en stein eller skarp bryggekant kan du bare legge terhifix i såret, og båten blir like fin igjen når dette størkner i løpet av en dag, sier Kai Morten Aalborg i Eidsvoll Båtsenter, som stiller ut nyheten på ”Sjøen for alle”.

En annen fordel er at båten flyter som en kork, og er synkefri selv om den fylles med vann. Videre er Terhi 475 Open FC selvdrenerende. Dermed er den enkel å spyle ren etter bruk. Ekstrautstyr er en stor bøyle over båten, som man kan feste fiskestenger, radar eller lys i. Aalborg forteller til Båtliv at salget for denne typen båter ikke er så hardt rammet av finanskrisen.

Finansiering

– Dette er en praktisk båt som folk kjøper fordi de trenger båt på hytta eller til hobbyfiske. Vi har solgt flere båter allerede her på messa, sier han.

Utstyrt med en 40 hk Tohatsu utenbordsmotor koster båten 125.750 kroner på ”Sjøen for alle”. Eidsvoll Båtsenter tilbyr også finansiering til 8,31 prosent effektiv rente, og dette gir en månedlig utgift på 992 kroner ifølge finansieringstilbudet som det reklameres for på utstilllingen.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.