Båtbransjen hermer etter bilbransjen

Båtbransjen hermer etter bilbransjen

Nå kan du få solgt båten din på båtauksjon. I de gamle lokalene til Båt-1 i Larvik, har Norsk Båtauksjon flyttet inn, og allerede til uken kan du høre auksjonarius hammer slå i bordet.

Publisert Sist oppdatert

–I stedet for at du selv skal selge din båt fra brygga, fra hagen i dårlig vær og kanskje under en presenning, tilbyr Norsk Båtauksjon AS landets desidert flotteste fasiliteter for utstilling og salg av båter. Med hele 4.100 kvm innendørs salgslokale kan vi stille ut båten din sammen med inntil 200 andre båter – under tak! Ingen andre i Norge kan tilby noe i nærheten av salgslokale for båter, sier en av initiativtagerne, Morten Sørsveen.

Mange sliter med å få solgt båten sin til riktig pris. Finn.no er et glimrende annonsetorg, men ingen aktiv salgsplass. Båtkjøperne må i dag reise land og strand rundt for å se én og én båt og selve markedsmekanismen mellom tilbud og etterspørsel, altså den mekanismen som gir beste pris, fungerer dårlig i dagens marked for brukte båter, mener de to som står bak initiativet med å lage en båtauskjonsforretning på linje med det vi har hatt i bilbransjen i flere år.  

Med utgangspunkt i ovennevnte ønsket eiendomsutvikler Sverre R. Sundsten fra Larvik og Morten Sørsveen fra Tønsberg å finne en effektiv salgsform. De endte altså opp med Norsk Båtauksjon AS.

–Vi er av den klare oppfatning av at båtene oppnår den riktige prisen når vi får de klargjort og presentert som nesten nye. Båtkjøpere i dag har det problemet at de må reise land og strand rundt for å kunne gjøre nødvendige sammenligninger på pris og kvalitet. Hos oss vil kjøpere finne et godt utvalg av båter fra konkursbo, banker, båtforhandlere og privatpersoner. Her vil også kundene få finansiering og forsikring ordnet der og da. Igjen, dette gir raskere salg, sier Morten Sørsveen.

Det blir jevnlige båtauksjoner. Norsk Båtauksjon AS har alliert seg med landets fremste auksjonarius og vi skal sikre et godt fremmøte gjennom omfattende markedsføring i forkant av hver auksjon. Dette skaper riktige priser og elektrisk kjøpestemning under auksjonene.

Anlegget har kapasitet til å auksjonere inntil 200 båter per måned.