Søk i arkivet

Billigste og enkleste modell
Billigste og enkleste modell
Nyheten i år er vindskjermsnekka
Nyheten i år er vindskjermsnekka
Pen og enkel styrekonsoll
Pen og enkel styrekonsoll
Martin Lund-Ahrn og Erlend Andressen bygger på nett.
Martin Lund-Ahrn og Erlend Andressen bygger på nett.

Snekkesuksessen Skager

Det lille og unge Skager-verftet lar krise være krise og selger tradisjonsbåter som aldri før.

Nøkkelen til suksess handler både om produktets kvalitet og ungdommelig pågangsmot. Ombord i denne bedriften finner du ikke mange over 30 år, og tar du turen til verftets internettsider blir man imponert over måten Skager 660 er presentert og hvordan du som kunde kan bruke sidene til å bygge din egen båtutgave. Vi i Båtliv har ingen problemer med å utpeke Skagers hjemmesider til bransjens beste. Du kan gjøre dine egne vurderinger av den saken ved å gå inn på www.skagerboat.no 

Skager Boat solgte i fjor 42 nye båter, hittil i år har de solgt 22 båter. Fem av disse er  nyheten med vindskjerm.

Da vi besøkte standen til Skager båt på Sjøen for Alle satt 14 åringene Martin Lund-Ahrn og Erlend Andressen å lekte seg med sidene på de store skjermene som var plassert ut rundt standen til Langesundfirmaet. Morsomt var deres umiddelbare komentar.

-Vi har merket en enorm interesse for våre sider. Det er viktig for oss å fremstå moderne for det om vi bygger båter med mye tradisjon. Når vi sier at vi bare er ungdommer som jobber her er det ikke helt riktig. Til å ta frem denne båten, har vi brukt ehentet mye lokalkunnskap ra eldre båtbyggere, og skroget er faktsik en avstøpning av en gammel tresnekke. Selvfølgelig modernisert, sier daglig leder Erling Nilsen.

Skager er en typisk flerbruksbåt. Du får den i mange ugaver. Med og uten vindskjerm. Med og uten Kebony (teakerstatning). Med og uten kalesje. Den kan utstyres med linedrager (juksa). Du får den med forskjellige styreposisjoner. Midt i båten, lengre bak, eller med tradisjonell rorkult. Kort sagt, du får den akkurat slik du selv vil.

Skager 660 er ganske bred til å være en 22 fots snekke. 2 meter og 40 centimeter, gjør den til klassens bredeste. Prisen starter på 249 000 kroner. Da sitter det en 10 hk motor i båten som gir den en fart på 8 knop. Går du opp til en 28 hk motor, øker prisen til 279 000 og farten til 13 knop. Det er store trimplan på snekka, som gjør den god å kjøre selv om farten øker, sier Arve Solli som tar seg av markedsføringen av båten.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batguiden.no - landets største båtmesse på internett.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om båtlivet helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Ole Henrik Nissen-Lie

Gå til toppen