Sandvika. Båtmessen "Båter i sjøen". Aud Høva og administrerende direktør Erlend Prytz i NorBoat ombord i messens dyreste båt - en Princess 61 til 9,3 millioner kroner.Foto: Mattis Sandblad
May Len Stensaker solgte seilbåter
Ulf Bjørnstad: Små båter selger.

Fornøyde med salget

Yamaha Motor Scandinavia solgte 70 båter på ”Sjøen for alle”. Flere utstillere melder om godt salg på årets messe.

Publisert Sist oppdatert

-    Sjøen for alle 2009 ble en kjempesuksess for Yamaha motor Scandinavia. Vi har skrevet flere kontrakter i år enn vi gjorde i fjor, og har mange saker på gang som skal følges opp etter messen.  Det har selvfølgelig vært gode tilbud på messen på noen 2008 modeller og samtlige av våre forhandlere har slike tilbud frem til påske så det finnes fremdeles muligheter for et kupp sier Henrik Thaulow  i Yamaha Motor Norge. Foruten  Yamaha båtmotorer har de på messen fokusert på båtmerker som Yamarin, Grandezza, Finnmaster og Buster

Under 600.000

– Vi har 14 underskrevede kontrakter til nå. Mulig det også vil komme noen i løpet av uken. Dette er fire færre båter enn i fjor, og det er de store båtene som svikter i år. For båter under 600.000 kroner virker markedet å være like bra som i fjor, men over det har det har salget falt betraktelig, sier Ulf Bjørnstad i Jeløy Båtsenter.

-    Dette er den beste Sjøen for alle vi noen gang har vært på, sier Thor R. Nilsen som selger de finske Targa båtene.  Han forteller at flere kontrakter ble sluttet under messen og at de kommer til å lande flere før palmelørdag.

- Vi har aldri solgt så mye på messa, sier Bjørnar Aas i Kjøkøysund Marina. 70 kontrakter er skrevet, hovedsakelig for Yamarin og Finnmaster, noe han ser seg svært fornøyd med.

- Den største interessen har vært for båter i prisklassen mellom 250.000 og 600.000 kroner, sier Aas.

Rundt 450 båter ble presentert på årets messe, fordelt på ca 200 utstillere. Ca 41.100 besøkende var innom messen, det er en nedgang på ca 19 prosent fra fjorårets 50.850 besøkende.

Seil

– Vi solgte overraskende bra, sier May Len Stensaker i Lunde båt som selger Bavaria seil og motorbåter. Vi hadde åtte  seilbåtsalg på messen og flere interessenter som jeg er overbevist om at vi skriver kontrakt med i løpet av de nærmeste ukene.  Seilbåter er i tiden og Sjøen for alle er en særdeles viktig markedsplass i så måte avslutter hun.

Gode kjøp

– Nedgangen i besøket hadde vi regnet med sier adm. direktør Erlend Prytz i NORBOAT. En feil vi gjorde var å endre åpningstidene på fredagene, det kostet oss en del tusen gjester.  Bortsett fra det er vi fornøyde selv om det er klart at vi alltid ønsker oss enda flere, men det viktigste er at utstillerne og publikum er fornøyd og det tyder tilbakemeldingene på at de har vært, sier Erlend Prytz som er adm.dir for NORBOAT og arrangør av messen.

– Tatt i betraktning at besøkstallene er ned 19 prosent fra i fjor viser dette at interessen for båtliv er stor og at mange nå har benyttet sjansen til å gjøre veldig gode kjøp, avslutter Prytz.

Flere båt-og utstyrsnyheter finner du på www.batfuiden.no - landets største båtmesse på internett.